Raadsel opgelost: zo spreek je de naam van Timothée Chalamet uit

News
zaterdag, 24 februari 2024 om 10:00
dunef1621931158
Met Dune 2 in het vooruitzicht, kan het zomaar zijn dat je feed op social volstaat met acteur Timothée Chalamet. Al is deze jongeman 24/7 wel 'hot' de laatste paar jaar. Maar weet jij eigenlijk wel hoe je zijn naam uitspreekt?
Het kan soms knap lastig zijn om de naam van een acteur of actrice uit te spreken. Timothée Chalamet, die recent nog de hoofdrol in Wonka speelde, is een Frans-Amerikaanse acteur. Zijn ouders hebben bewust hem dan ook een Franse naam gegeven. Dat betekent dat de é met streepje een bewuste keuze is.
En dat betekent dan ook dat zijn naam officieel niet uitgesproken wordt als Timothee of op het Amerikaans/Engels. Dat laatste zullen de meesten waarschijnlijk wél doen. Het is iets wat tot veel verwarring leidt onder presentatoren van tv-programma’s.
Wie namelijk op internet zoekt op ‘Timothée Chalamet pronounciation’ komt veel hits tegen. Onlangs was de acteur samen met Zendaya, Austin Butler en Florence Pugh voor de promotie van Dune 2 aanwezig bij Jimmy Kimmel en ook daar gaf Kimmel aan erg verward te zijn over de naam van de Wonka-ster.
Je kan dat fragment hieronder terugzien (vanaf 2 minuten).
Zo, nu weet je dus hoe je officieel de naam van de ster uitspreekt. Overigens stelt hij zichzelf vaak ook voor door de naam niet op zijn Frans uit te spreken en maakt hij geregeld grapjes dat hij wel naar alles luistert: Doug, Max, etc. Alles vindt hij best.
Timothée Chalamet brak in Hollywood door na zijn rol in Call Me By Your Name, waar we ook een recensie voor geschreven hebben. Daarin staat onder meer het volgende: ‘Doordat het acteerwerk van Chalamet van ongekend hoog niveau is leef je al binnen 15 minuten ontzettend met hem mee en ben je getriggerd tot het eind.'
Kijk jij uit naar Dune 2? De film draait vanaf 29 februari in de Nederlandse bioscopen.

Populair Nieuws