'Hamilton en Wolff woedend vanwege uitspraak FIA-baas'

News
dinsdag, 17 mei 2022 om 9:30
formula1 drivetosurvive season4 episode3 00 28 50 03f1652716433
Het hoofdstuk rondom de Formule 1 wedstrijdleider Michael Masi lijkt nog niet gesloten. FIA-baas Mohammed Ben Sulayem sluit een terugkeer niet uit en daar zijn Lewis Hamilton en Toto Wolff naar verluidt totaal niet blij mee.
Het F1 2021-seizoen werd op spectaculaire wijze afgesloten. Max Verstappen wist de titel te grijpen door in de laatste ronde van de laatste Grand Prix Lewis Hamilton in te halen. Michael Masi, de wedstrijdleider op dat moment, besloot om de de safety car sneller dan verwacht naar binnen te roepen en de race ‘live’ af te sluiten, in plaats van achter de safety car.
Het zorgde voor een enorme rel, waarbij het team van Mercedes na afloop sterk lobbyde voor het aftreden van Michael Masi. Dat is het team van Hamilton gelukt, maar mogelijk niet voor altijd. Mohammed Ben Sulayem, een oud-rally coureur die sinds december de baas van de FIA is geworden, heeft namelijk in een interview met Sportsmail gezegd dat hij een terugkeer van Michael Masi niet uitsluit.
Dezelfde publicatie meldt nu dat die uitspraak van Sulayem in het verkeerde keelgat is geschoten van Hamilton en teambaas Toto Wolff. Volgens een insider bij Mercedes zou de zevenvoudig wereldkampioen ‘verbaasd’ en ‘boos’ hebben gereageerd, terwijl Wolff zelfs woedend zou zijn geweest.

'Bewuste actie van FIA tegen Wolff'

Sulayem claimt in het interview geen ruzie te zoeken met teams, maar dat hij de rechtmatige positie van de FIA binnen de Formule 1 wil herstellen. De teams hebben de laatste jaren steeds meer inspraak gekregen en naar verluidt wil de nieuwe FIA-baas duidelijk maken dat de Fédération Internationale de l’Automobile nog steeds de regels opstelt en niet Toto Wolff.
Ondertussen liggen de FIA en Lewis Hamilton ook nog steeds overhoop met elkaar over de sieraden-regel. Al lange geldt er een regel dat coureurs geen sieraden en piercings mogen dragen in de auto, maar die regel werd tot nu toe niet gehandhaafd. De nieuwe wedstrijdleiders hebben duidelijk gemaakt dat de regel vanaf de GP van Spanje echt zal gelden en Hamilton is daar niet blij mee. De Brit draagt namelijk geregeld veel sieraden en heeft ook een piercing die hij naar eigen zeggen niet zomaar kan verwijderen. Of de coureur van Mercedes echt gestraft gaat worden, dat zal aankomend weekend moeten blijken.