'Wolff is klaar met Lewis Hamilton door zijn houding'

News
maandag, 27 juni 2022 om 13:30
vr 191117 bragp489117 1f1639412939
Het gaat dit jaar niet zo goed met Mercedes als andere jaren. Lewis Hamilton lijkt het daardoor soms ook wat makkelijker op te geven, waar Toto Wolff nu naar verluidt helemaal klaar mee is.
Een grote regelverandering kan een flinke invloed hebben op de rangorde in de Formule 1 en dat maakt het huidige seizoen goed duidelijk. Waar Mercedes het hybride-tijdperk extreem dominant is geweest, zit de equipe van Toto Wolff nu ver achter Ferrari en Mercedes. Het enige waar het team echt blij mee kan zijn is de betrouwbaarheid van de auto.
Lewis Hamilton heeft de auto dit seizoen al meerdere keren flink bekritiseerd en soms lijkt de zevenvoudig wereldkampioen het eerder op te geven dan andere jaren, zoals tijdens de GP van Spanje. Voor de camera heeft Toto Wolff zijn topcoureur nu elke keer gesteund, maar dat is achter de schermen niet het geval, zo stelt voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone in The Daily Mail.

Gaat Hamilton met pensioen?

Lewis Hamilton heeft nog een contract tot en met 2023, waarmee hij in ieder geval het komende jaar kan uitkijken naar alleen al een salaris van 40 miljoen pond. Volgens Ecclestone is het een idee voor Wolff om het contract van Hamilton uit te kopen.
Hamilton zelf heeft nog geen uitspraken gedaan over zijn toekomst. Volgens Wolff is hij wel in gesprek met de coureur om het contract van de zevenvoudig wereldkampioen te verlengen en verlopen de gesprekken voorspoedig. De uitspraken van Ecclestone lijken dus een beetje voorbarig te zijn.

Populair Nieuws