Drievoudig wereldkampioen: "Hamilton moet stoppen met de Formule 1"

News
vrijdag, 24 juni 2022 om 13:30
vr 191117 bragp489117 1f1639412939
Lewis Hamilton streed vorig jaar hard om de achtste titel te bemachtigen en daarmee een nieuw record te behalen. Dit jaar is de Mercedes alleen niet zo snel en daarom heeft drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart een tip voor Hamilton: stop er gewoon mee.
Jarenlang is Mercedes hét topteam geweest in de Formule 1, maar de nieuwe regels zijn dit jaar niet zo goed geïmplementeerd. Daardoor strijden Red Bull Racing en Ferrari om de titel en moeten Lewis Hamilton en George Russell hopen op ongelukken of technische problemen om een plek op het podium te bemachtigen.
Het wordt daardoor voor de 37-jarige Lewis Hamilton steeds moeilijker om zijn achtste titel te bemachtigen en zijn F1-carrière op een hoogtepunt te laten eindigen. In de Convex Conversation Podcast heeft Jackie Stewart dan ook een tip voor de Brit.

Concurrentie voor Hamilton

Volgens Stewart heeft Hamilton niet alleen last van Ferrari en Red Bull Racing al het aankomt op de titel, hij heeft nu ook ineens grote concurrentie binnen zijn eigen team. Mercedes heeft vorig jaar namelijk besloten om George Russell eindelijk te promoveren en de jonge coureur heeft meteen een vliegende start gemaakt.
Stewart stelt dat Russell beter is dan Hamilton in de kwalificatie en dat het later nog moeilijker zal zijn voor de zevenvoudig wereldkampioen om mee te komen met zijn teamgenoot. Lewis Hamilton heeft in ieder geval nog een contract tot en met 2023.

Populair Nieuws