Witcher acteur Henry Cavill omarmt kritiek

  In een interview met Vanity Fair vertelt Henry Cavill over zijn acteerwerk voor The Witcher. Daarbij laat hij ook weten dat hij kritiek erg waardeert. Op sociale media heeft de acteur al flink wat feedback gehad voor zijn rol in de Netflix-serie.

  Netflix

  "Het is voor mij essentieel dat ik alle kritiek lees," vertelt Cavill. "Ik neem het allemaal in en ik kijk ernaar vooruit om mijn Geralt nog dichterbij Sapkowski's visie te brengen." Hij blijft dus proberen zijn portret van de Witcher te verbeteren.

  Wel waren er momenten waar de acteur vond dat ze het personage perfect te pakken hadden. Hij vindt de scène waarin Geralt Foltest probeert om te praten het grootste succesverhaal. Toch kan het altijd beter.

  "Voor mij gaat het erom dat ik het personage zo goed mogelijk probeer te begrijpen en vervolgens dat tot het uiterste van mijn kunde op het doek probeer te zetten. Het is belangrijk voor mij dat de kijkers zien dat ik het personage begrijp."

  Henry Cavill

  Dat Henry Cavill flink zijn best doet is ook te verwachten, want hij is zelf een grote fan van de Witcher boeken. Als gevolg leverde hij bij het filmen ook veel imput. Cavill vertelt dat hij met regelmaat mails stuurde naar scriptschrijver Lauren Schmidt Hissrich. Daarbij wou hij voornamelijk dat Geralt minder zegt, zodat elk woord dat hij wél zegt meer gewicht krijgt. "Hij schreeuwt het niet van de daken, maar zijn aanwezigheid is toch zo groot als een huis."

  Ook wordt besproken hoe Geralt zich uit in een gevecht. Cavill haalt het gevecht met Renfri aan. Hij beschrijft hoe Geralt in eerste instantie vooral aan het verdedigen is en probeert haar over te halen. Pas als duidelijk is dat ze hem geen gehoor zal geven en dat ze hem zal doden als hij het gevecht niet serieus neemt begint hij ook aan te vallen. Zo proberen ze de actie deel te maken van zijn personage.

  Natuurlijk wordt ook Geralt's uiterlijk besproken. Cavill en Vanity Fair praten uitgebreid over de pruik en contactlenzen. Bovendien vertelt de acteur dat hij grote stappen nam om de Witcher vies genoeg te maken. "Soms ging ik zelfs in een plas rollen," vertelt hij.

  De studio's openen binnenkort weer

  De studio's zijn door de corona uitbraak een tijdje gesloten geweest, waardoor het tweede seizoen van The Witcher een paar maanden stil lag. Maar over een maand gaan ze weer open. Ondertussen is de voorproductie alweer begonnen en wordt de set voorbereid. Het lijkt er dus op dat alles weer van start zal gaan.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.