Nieuwe LEGO-set doet bekend Star Wars-personage tot inkeer komen

News
dinsdag, 02 juli 2024 om 15:00
Augustus lijkt een mooie maand te gaan worden voor liefhebbers van LEGO Star Wars. Er staan al meerdere sets op het programma voor die maand. Nu zijn er twee nieuwe onthuld en één komt met een nieuwe versie van iets dat LEGO al jaren lastig lijkt te vinden. 
Het eerste half uur van Return of the Jedi wordt besteed aan een ingewikkelde reddingsmissie voor Han Solo. Alles komt samen bij de Sarlacc Pit, waar Luke, Han en Chebacca in gegooid moeten worden. In plaats daarvan kukelt Boba Fett erin, wat, zoals we nu weten, maakt dat hij in zekere zin tot inkeer komt over zijn leven.
Deze scène krijgt binnenkort een nieuwe LEGO-set, met daarin de Desert Skiff waarmee Luke en gezelschap naar de Sarlacc Pit vervoerd woren en ook een model van de Sarlacc zelf. Het is niet de eerste keer dat de Sarlacc van LEGO wordt nagebouwd, maar dit nieuwe model is waarschijnlijk het beste ooit. LEGO leek er eerder mee te worstelen: vorige pogingen waren nogal klein, misten de grote kuil of lieten de tanden te ver boven de grond uitsteken.
Qua figuurtjes heeft deze set een sterke line-up. Zo zien we Luke in een relatief zeldzame outfit, een Han Solo die nauwelijks kan zien en Lando in de vermomming die hij in Jabba’s paleis draagt. Boba Fett is uiteraard ook inbegrepen en er is een speciaal minifiguurtje voor 25 jaar LEGO Star Wars: Nien Nunb, Lando’s copiloot tijdens de Battle of Endor.

Ook een nieuwe LEGO-set voor Ahsoka

Niet alleen Return of the Jedi-fans kunnen uitkijken naar een nieuwe set. Het grote duel op Peridea waarmee het eerste seizoen van Ahsoka afsloot wordt ook uitgebeeld in LEGO. Ook deze is mooi voor verzamelaars van figuurtjes, met Ahsoka, Ezra, Morgan Elsbeth, Thrawn en een Night Trooper.
Deze twee LEGO-sets liggen vanaf 1 augustus in de winkel. Dat is ook de datum waarop de nieuwe Imperial Star Destroyer-set verschijnt. Net als de Sarlacc-set komt die met een bijzonder figuurtje, namelijk Cal Kestis uit Star Wars Jedi: Fallen order en Survivor.

Populair Nieuws

Laatste Reacties