Bejaarde Belg vindt rust in LEGO: ‘Een fijn tijdverdrijf waardoor ik me niet alleen voel’

News
donderdag, 20 juni 2024 om 19:00
lego steentjes
Hij is 84, heeft zijn vrouw verloren en was eigenlijk standaard aan het puzzelen. Dit veranderde toen Hammenaar François in 2023 bij zijn kleinzoon LEGO ontdekte.
De Belg was meteen verkocht. Zo schrijft HLN dat François zich meteen weer een jongeman van 20 voelde. Sinds de pandemie is hij aan het bouwen geslagen en dat heeft geresulteerd in heel wat bouwwerken in zijn woonkamer.

Wordt de woonkamer te klein door LEGO?

Het zijn er al 17: "Eens je gestart bent met bouwen, kan je niet meer stoppen. Het enige probleem waar ik nu op bots, is plaats. Ik heb al verschillende constructies moeten maken om mijn kasten uit te breiden. Al mijn sets hebben een mooi plaatsje gekregen in mijn woonkamer."
Zin vrouw is 8 jaar geleden gestorven en sindsdien voelt François zich soms eenzaam. De LEGO-blokjes zorgen ervoor dat hij zich compleet in een andere wereld bevindt, waarin de tijd voorbij vliegt.

Nostalgische herinneringen

Bovendien zorgen sommige LEGO sets voor nostalgische herinneringen. Eén van zijn favoriete LEGO-pakketten is namelijk één met een skihut: "De skihut set is wel een van mijn favorieten, omdat ze mij doet denken aan Oostenrijk. Mijn vrouw en ik gingen 4 jaar lang op reis naar de Oostenrijkse bergen, samen met onze dochter en kleinkinderen. Als ik naar het huisje kijk, doet me dat terugdenken aan die mooie tijd daar."
Verder bouwt hij van alles. Zo heeft hij de Eifeltoren al gebouwd, de Titanic , bloempakketen en wat al niet meer? Sinds hij begonnen is met de Vespa is hij niet meer te stoppen. De enige vraag is waar hij in de toekomst meer LEGO kwijt kan...

Populair Nieuws

Laatste Reacties