15-jarige Fortnite speler wint hoofdprijs van 120.000 dollar

  De afgelopen dagen hebben talloze gamers weer gestreden in de Europese Fortnite Champion Series Invitational. Het toernooi is nu afgelopen en de winnaar is bekend. Fortnite speler JannisZ sleepte de grootste prijs in de wacht en is 120.000 dollar rijker.

  De Duitse JannisZ begon het Europese toernooi sterk met een paar top 5 posities. Hierdoor had hij direct al een sterke positie ten opzichte van zijn tegenstanders, maar zijn Victory Royale overwinning op dag twee zorgde ervoor dat hij de laatste dag met een voorsprong van tien punten op de rest begon. Deze laatste dag wist JannisZ uiteindelijk ook sterk af te sluiten, waardoor de prijs van 120.000 dollar binnenkort op zijn bankrekening zal verschijnen. Daarnaast mag hij zich het komende jaar Fortnite kampioen van Europa noemen, wat ook wel een dansje waard is.

  De laatste dag van de Fortnite Champion Series Invitational werd op Twitch en YouTube bekeken door gemiddeld 95.000 kijkers. Dat is een behoorlijk aantal mensen die op het kampioenschap af zijn gekomen. Ter vergelijking: er passen iets minder dan 55.000 mensen in de Johan Cruijff Arena.

  Flinke prijzenpot

  JannisZ is niet de enige die tijdens de Fortnite Champion Series Invitational in de prijzen is gevallen. Het totale prijzengeld van het toernooi was 2 miljoen dollar, waarvan 120.000 dollar naar de Europese winnaar is gegaan. 100.000 dollar was voor de kampioen van Noord Amerika. Hier wist de 16-jarige Furious de prijs in de wacht te slepen. Het overige geld uit de prijzenpot is verdeeld onder andere deelnemers, waaronder Khanada die vierde werd en een bedrag van 35.000 dollar won. Fortnite speler Jordan won in Oceanië de grote prijs en mag 15.000 dollar op zijn rekening verwachten.

  De voormalig wereldkampioen Kyle ‘Bugha’ Giersdorf komt er dit jaar niet zo goed vanaf. Hij kreeg er flink van langs en wist slechts de veertigste plaats te veroveren. Dat was goed voor een bedrag van 600 dollar.

  Fortnite

  Verkijgbaar vanaf 25 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.