WhatsApp werkt aan functie om contacten uit te zonderen van ‘Laatst Gezien'

News
dinsdag, 07 september 2021 om 15:00
whatsappf1632217801
WhatsApp-gebruikers kunnen in de toekomst hun privacy-instellingen wijzigen. WABetaInfo meldt dat hierdoor sommige mensen de functie "laatst gezien" kunnen uitzetten. Hierdoor kunnen gebruikers per contact kiezen of ze willen dat die kunnen zien wanneer ze voor het laatst online zijn geweest.
Momenteel kan de weergave van "Laatst gezien" worden ingesteld op: iedereen, mijn contacten of niemand. Er zijn hier geen andere opties, zoals dat wel het geval is bij je status. Hier kun je specifieke contacten uitsluiten en binnenkort kun je deze functie ook gebruiken voor 'laatst gezien'. Als je deze functie voor sommige contacten inschakelt, kan deze functie ook andersom werken. Je ziet dan niet de laatst bekeken status van deze contacten. Dat is dus dezelfde regels als voor de 'blauwe vinkjes'.
Het is nog niet duidelijk wanneer en hoe deze functie wordt uitgebracht. WhatsApp is volgens WABetaInfo de functie eerst aan het testen. Deze test is beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers.

Nieuwe functies voor WhatsApp

Dit is niet het enige waar Whatsapp aan werkt. Zo is het bedrijf ook bezig met een nieuwe manier om met emoji’s te reageren. De nieuwe reactiemethode is het "emojireactie". Dit betekent dat je een bericht direct kunt beantwoorden met een emoji, zoals een lachende emoji of een huilende emoji wanneer iemand een verdrietig bericht deelt. De emojireactie verschijnt op het bericht in kwestie, niet als een nieuw bericht.
Deze manier om op berichten te reageren zien we al langer bij andere chatdiensten. Facebook Messenger, Instagram, Discord en Twitter deze manier van reageren. Door emoji’s samen te voegen in het bericht zelf om te voorkomen dat gesprekken, met name groepschats, worden bedolven met andere emoji-berichten.
In tegenstelling tot veel andere chatdiensten, staat WhatsApp alleen gebruikers niet toe om te lachen, huilen, boos te worden of emoji's zoals harten te kiezen. Volgens WABetaInfo kun je via opmerkingen kiezen uit alle beschikbare emoji's waar je normaal ook uit kan kiezen als je een normaal bericht maakt.