De ultieme gaming PC-gids voor dit najaar

Article
dinsdag, 07 september 2021 om 16:00
msi pc gidsf1630679384
2021 is een relatief rustig jaar geweest voor games tot nu toe, maar dit najaar lijkt dat flink te gaan veranderen. Uiteraard wil je er dan voor zorgen dat je een PC hebt die alle games op de beste manier kunt spelen. Met onze ultieme PC-gids voor dit najaar helpen we je dan ook alvast goed op weg.
Voor deze ultieme gaming PC-gids zetten we een scala van desktops en monitoren van MSI op een rijtje. Niet alleen zoomen we in op de losse monitoren en desktops die je in de gaten moet houden, maar ook welke hardware je het beste met elkaar kunt combineren.

Monitoren

We trappen af met het bakbeest van MSI, namelijk het 34-inch curved scherm met een 21:9-formaat. Met een 1440p resolutie en een 165Hz framerate is dit de monitor die je voor de filmische ervaring in huis moet halen dit jaar. Vooral voor Far Cry 6 en Deathloop zal de ervaring een genot zijn, gezien je volledig in first-person-games meegetrokken wordt in de wereld, iets waar we eerder dit jaar in onze MSI Artymis 343CQR review ook al op hamerden.
Wie meer competitief is ingesteld, maakt met de MSI Oculux NXG253R een goede keuze. Deze 1080p monitor heeft namelijk een refresh rate van 360Hz waardoor je games in maar liefst 360 frames per seconde kunt draaien. De onwijs vloeiende gameplay-ervaring die hierdoor ontstaat is ongeëvenaard en voor games als Counter-Stike of Apex Legends een ware revolutie en dat allemaal op een 24,5 inch scherm.
msi oculux nxg253r review 5 minf1627647779
Wie qua prijskaartje iets minder wil spenderen heeft met de MSI Optix MAG274QRF-QD ook een hele mooie monitor van 27 inch in handen. Dit scherm heeft ook een curve die je meer in de game trekt, maar heeft een normale 16:9 verhouding. Hierdoor kunnnen de kosten bespaard worden, terwijl de monitor wel gewoon een heerlijke 1440p resolutie en 165Hz refresh rate heeft. Daarnaast is de responstijd ook nog lekker laag, want die bedraagt slechts één milliseconde.
De echte prijsvechter van het najaar komt in de vorm van de MSI Optix G273QF, een all-round monitor die naast een 165Hz verversingssnelheid ook een responstijd heeft van één milliseconde. De monitor is daarnaast voorzien van een IPS-paneel waardoor je verzekerd bent van een goede kijkhoek en dat allemaal op een 27 inch scherm met een 1440p resolutie.
msi aegis ti5 1f1608114133

Desktops

Wie de beste desktop onder z’n bureau wil stallen, hoeft niet veel verder te kijken dan de MSI Aegis Ti5. De elfde generatie van deze futuristische PC heeft specs waar je u tegen zegt. Onder de kap vind je onder andere een Intel Core i9 11900K processor met DDR4 RAM-geheugen (32GB) en een Nvidia GeForce 3090 grafische kaart. Met die combinatie weet je dat je de komende jaren goed zit en dankzij de speciale gamingknop kun je ook nog eens gemakkelijk presets voor je titels afstellen.
Met de MSI MEG Infinite zit je als het op desktops aankomt meer dan gebakken. Waar de MSI Aegis Ti5 op alle fronten het maximale aanbiedt voor de komende jaren, levert de MEG Infinite X met een Intel Core i9-processor en een Nvidia RTX 2080 Super ook prestaties waarmee je fantastisch uit de voeten kan. Het voordeel dat de Infinite X heeft, is daarnaast ook nog eens dat de kast lekker ruim is voor een eventuele upgrade.
msi mag infinite 10thf1629802151
Ook de MAG Infinite heeft een lekker grote kast, maar zakt qua prijskaartje weer een klein beetje. Dit merk je dan ook in de specificaties vooral, al kunnen deze vandaag de dag prima mee. Zo zit er een GeForce RTX 2060 Super en heeft de PC een Intel Core i7-10700 processor. Titels als Far Cry 6 en Battlefield 2042 moet je met deze PC gewoon met medium tot high settings kunnen draaien, dus daarmee kun je zeker goed uit de voeten.
Wie voor een slanker design wil kiezen met prestaties van de bovenste plank kan ook gaan voor de MSI MEG Trident X. De elfde generatie van deze desktop kan dankzij de Intel Core i9-11900K processor en GeForce RTX 3090 mee met zwaarste games. Het grootste verschil met de Aegis Ti5 is dat je geen speciale gamingknop hebt. In plaats daarvan heb je een lekker stijlvol design dat iets minder futuristisch oogt.
Als laatste desktop hebben we ook nog de MAG Infinite S3. Met de elfde generatie Intel Core i7-10700 en een GeForce RTX 3070 onder de kap is de MAG Infinite S3 een prima keuze als je de komende jaren gewoon in heerlijke kwaliteit wil gamen. Niet alleen Far Cry 6, Deathloop en Back 4 Blood zullen heerlijk draaien, maar ook Battlefield 2042 en Halo Infinite zijn voor deze desktop geen probleem. De desktop heeft alleen nog geen wereldwijde release gehad, dus kan die nu nog wat moeilijk te vinden zijn
msi duof1630679207

Setups

MSI Aegis Ti5 (11th) + MSI Artymis 343CQR
Wie zoekt naar de meest filmische evaring om in te gamen kan niet de mist ingaan met de combinatie van de MSI Aegis Ti5 met de MSI Artymis 343CQR. Dankzij de kracht van de Aegis Ti5 kun je immers het maximale uit het 34-inch scherm halen door in 1440p te gamen met grafisch pracht en praal dat extra wordt opgevoerd via ray-tracing. Tel daarbij een framerate van maximaal 165 fps op en je hebt een pareltje waarmee iedere game wonderschoon oogt.
MSI Aegis Ti5 (11th) + MSI Oculux NXG253R
Wie zich meer op competitieve games richt kan de Aegis Ti5 ook goed combineren met de Oculux NXG253R. De monsterlijke desktop zal dankzij de krachtige prestaties vrijwel iedere game naar 360 frames per seconde kunnen tillen. Games zullen vloeiend over het beeld dansen op ongekend mooie wijze. Gezien spelers die zich op e-Sports richten, weten hoe belangrijk het is om een stapje voor te hebben op de competitie is dit dan ook de optie voor iedere competitieve gamer!
msi duo 2f1630679213
MSI MEG Infinite X (10th) + MSI Optix MAG274QRF-QD
Wie geen geldkraan heeft en zoekt naar een iets goedkopere optie die nog steeds voor fantastische ervaringen zorgt dit najaar, kan ook voor de combinatie tussen de MSI MEG Infinite X (10th) en MSI Optix MAG274QRF-QD kiezen. Met deze lekker grote 27-inch curved monitor wordt een lekkere 1440p resolutie voorgeschoteld, terwijl games in hoge kwaliteit draaien dankzij de kracht van de Infinite X. 165 frames per seconde voor de meeste games moet geen enkele moeite zijn terwijl je de settings op high laat draaien.
MSI MAG Infinite (10th) + MSI Optix G273QF
Uiteraard heeft niet indereen interesse in een scherm met een curve. Gelukkig biedt de Optix G273QF een goed alternatief. Al helemaal in combinatie met de MAG Infinite die ervoor zorgt dat je alle voordelen van de Optix benut. Dit is de ideale combinatie voor de all-round setup: betaalbaar en toch heerlijke prestaties.
MSI MAG Infinite S3 (11th) + MSI Artymis 343CQR
Als laatste optie is er ook nog de stijlvolle krachtpatser in de vorm van de MAG Infinite S3 in combinatie met de Artymis 343CQR. De grootste en mooiste games van het najaar kun je dankzij de kracht van de Infinite S3 in de hoogste kwaliteit lekker spelen en dat dankzij de monitor in filmische beeldkwaliteit in 1440p op een 34-inch scherm. Tel daarbij ook nog eens de lekkere 21:9 beeldverhouding bij op en je weet zeker dat de vele first-person shooters van het najaar heerlijk gespeeld zullen worden! Wel is het nog even afwachten tot de MAG Infinite S3 overal in de schappen ligt, maar dat is simpelweg iets om samen met al die toffe games om naar uit te kijken.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.

Populair Nieuws