WhatsApp verlost je van spraakberichten

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 14:00
2021 09 07 whatsappf1631050886
WhatsApp zal door de meeste mensen vooral gebruikt worden voor tekstberichten. Maar spraakberichten behoren ook tot de mogelijkheden. Dat kan alleen vervelend zijn als je niet in de gelegenheid bent om ze af te luisteren. Gelukkig gaat WhatsApp dat probleem oplossen.
In de nieuwste testversie van WhatsApp voor iPhone kun je een ontvangen audiobericht laten uitschrijven door de app, meldt WABetaInfo. Op die manier kun je ook in een drukke omgeving, of op plekken waar het stil moet zijn, zien wat er in een spraakbericht gezegd wordt. De functie is momenteel nog in een vroege testversie.
Het omzetten naar tekst wordt gedaan op de telefoon van de ontvanger. De uiteindelijk transcripties worden bovendien ook niet geüpload naar de servers van WhatsApp. Dat is een maatregel om te zorgen dat de inhoud van het bericht privé blijft.
De transcripties zullen niet altijd werken. De inhoudt van het bericht moet namelijk wel herkend worden als woorden. Ook moet de taal waarin je het bericht op laat tekenen overeenkomen met de taal die daadwerkelijk gesproken wordt. Dat kun je gelukkig handmatig regelen. WhatsApp zal benodigde taalpakketten pas downloaden als het nodig is voor een bericht, dus je telefoon staat er ook niet ineens vol mee.

Nieuwe features voor WhatsApp

Het is nog onduidelijk wanneer deze nieuwe functie voor alle gebruikers wordt uitgerold. In de tussentijd zijn er wel andere nieuwe functies om mee te experimenteren. WhatsApp heeft onlangs bijvoorbeeld de Status-feature onder handen genomen, zodat je er veel meer me kan.

Populair Nieuws