WhatsApp komt met heerlijke feature voor fotoliefhebbers

News
maandag, 23 januari 2023 om 18:00
whatsapp g644384112 1920f1658738905
WhatsApp is met afstand de meest gebruikte chatdienst in Europa. De app is alleen wat minder fotografen en andere fotoliefhebbers, maar daar komt mogelijk verandering in door middel van een nieuwe feature.
Er komen geregeld nieuwe updates uit voor WhatsApp om de chatdienst weer een stukje beter te maken. Daarvoor organiseert het bedrijf eerst vaak een beta om de features uit te testen, voordat het grote publiek ermee aan de slag kan.
Uit de nieuwe beta blijkt dat WhatsApp werkt aan een nieuwe functie die heel fijn is voor mensen die het fijn vinden om foto’s te delen via de app. Op het moment maakt WhatsApp namelijk gebruikt van compressed foto’s, waardoor de bestanden een stuk kleiner zijn, maar de kwaliteit gaat ook flink achteruit.

Een nieuwe optie voor foto’s

In de beta krijgen gebruikers een nieuwe optie om aan te geven in welke kwaliteit ze foto’s willen ontvangen. Momenteel kan je kiezen tussen automatic, best quality en data saver, maar zelfs bij best quality worden de foto’s compressed. De nieuwe optie zorgt ervoor dat je foto’s kan sturen en ontvangen in de originele kwaliteit en resolutie. Dat meldt WABetaInfo.
Het is altijd even afwachten om de features in de beta ook daadwerkelijk komen naar de retail versie van WhatsApp, maar dit is wel een functie waar veel gebruikers al lange tijd om vragen. Zet je de optie aan om foto’s in originele kwaliteit te ontvangen, let dan wel goed op je data en geheugen. Foto’s die je met je smartphone kan maken kunnen namelijk al snel meerdere MB”s groot zijn en voor je het weet zit je opslag vol.