Cheaters in Call of Duty Warzone kunnen niks meer zien of horen

News
vrijdag, 29 april 2022 om 15:30
call of duty warzone sniperf1620720048
Cheaters zijn nog steeds een groot probleem in Call of Duty Warzone en Vanguard. Activision treedt er nu hard tegenop, door valsspelers een groot nadeel te geven als ze cheats gebruiken.
Als er iets het spelplezier kan bederven in een game, dan is het wel een cheater. Activision gaat daarom nu valsspelers een koekje van eigen deeg geven in Call of Duty Warzone en Call of Duty Vanguard. Wanneer het Ricochet-systeem - dat geïntroduceerd is om cheaters op te sporen - detecteert dat een spelers cheats gebruikt, dan zal het een techniek genaamd Cloaking gaan inzetten. Dat is bekendgemaakt in een nieuwe blogpost.
De cheater in kwestie kan vervolgens andere spelers niet meer zien of horen. Ook kogels die worden afgevuurd zijn stil en onzichtbaar, zodat spelers die zich wel aan de regels houden niet op die manier gevonden kunnen worden. Met de maatregel wil Activision ervoor zorgen dat andere spelers veilig zijn voor de valsspelers en natuurlijk tegelijkertijd cheaten ontmoedigen.

Veel bans voor Call of Duty spelers

Naast het opsporen en irriteren van cheaters door middel van het Ricochet-systeem, wordt het natuurlijk ook gebruikers om valsspelers te bannen. En dat wordt aan de lopende band gedaan. Waar er namelijk eerder al 100.000 accounts op één dag zijn geband, laat Activision via de blogpost weten dat er sinds de laatste ban wave nog eens 54.000 Call of Duty accounts zijn geband.
Het bedrijf weet dat cheaters constant proberen om de bestaande anti-cheat-systemen te omzeilen, daardoor zullen Activision en de ontwikkelaars van de games er alles aan doen om valsspelers steeds een stapje voor te zijn. Spelers worden daarnaast gevraagd om cheaters altijd te rapporteren, zodat er zo snel mogelijk ingegrepen kan worden tegen nieuwe cheats.

Populair Nieuws