'Aankomende Mario film is een musical'

News
vrijdag, 29 april 2022 om 14:30
nintendo in gesprek over mario film 121765 8f1649083667
Eerder deze week maakte Shigeru Miyamoto bekend dat de Mario film is uitgesteld naar voorjaar 2023. Nu is de film wederom in het nieuws: het plot van de film is mogelijk gelekt.
Er is nog niet veel bekend over de Mario film, behalve dat het een animatiefilm is en een grote cast aan sterren heeft. Daar is nu verandering in gekomen, want het lijkt erop dat het hele plot is gelekt.
Reddit-gebruiker VelVoxel_Raptor vertelt in een post dat geruchten rondom het plot van de Mario film al een paar dagen circuleren. De gebruiker deelt zowel een samenvatting als een aantal algemene details. Zo zou de animatiestijl lijken op die van Hotel Transylvania, zitten er veel woordgrappen en metahumor in en zouden Mario en Luigi met een Brooklyn-accent spreken. Ook zouden Donkey Kong Jr., Pauline en Toadsworth in de film te zien zijn en wordt Daisy’s naam genoemd.

Mario film is een musical

Ook opvallend: de film zou een musical zijn. Altijd al Mario willen horen zingen over zijn werk als loodgieter? Die droom zou weleens uit kunnen komen. Ook Bowser heeft natuurlijk zijn eigen liedje, wat niet heel gek is aangezien Jack Black, die de stem verzorgt, zeer muzikaal is.
wie is jouw favoriete mario karakter poll 138480
Let op: mocht het lek waar zijn, volgen nu spoilers voor de film.
De film opent volgens het lek met een vertelling van Charles Martinet, die al jaren de stem van Mario inspreekt in de games. We zien hoe Mario in het verleden tegen Donkey Kong vecht in New Dino City, een stad die zich in de ‘echte wereld’ bevindt. Dit gevecht is volgens het lek goed gechoreografeerd.
In het heden gaat Mario, die nu beroemd is, het riool in om gevechten tussen schildpadden en gorilla’s te onderzoeken. Al snel wordt hij via een warp pipe getransporteerd naar Mushroom Kingdom, waar Bowser Peach ontvoerd heeft. Luigi volgt zijn broer uit bezorgdheid het riool in, en komt terecht in het Forbidden Forest, waar hij Yoshi tegenkomt. Samen nemen de twee broers het uiteindelijk op tegen Bowser.
Dat gevecht zou volgens het lek niet goed uitpakken voor Bowser. Aan het einde van de film valt de slechterik namelijk in lava. Als je nog hoop hebt dat hij dit overleeft, dan heb je het mis: de post-credits scene toont namelijk zijn skelet. Het kan natuurlijk dat dit misleidend is en eigenlijk het skelet van iemand anders is.
De Reddit-post is inmiddels verwijderd, maar is nog te lezen via een screenshot. Journalist Jeff Grubb deelt dezelfde details in een nieuwe aflevering van zijn Grubbsnax-podcast. Of het lek waar is, is natuurlijk nog te bezien.

Populair Nieuws