WhatsApp stopt ondersteuning oudere iPhone en Android telefoons

News
maandag, 01 november 2021 om 15:30
whatsappf1631522124
Vanaf vandaag is het voor gebruikers van een aantal oude Android en iPhone telefoons niet meer mogelijk om WhatsApp te gebruiken. WhatsApp is namelijk gestopt met ondersteuning te bieden voor deze telefoons. Dit meldt het bedrijf op haar ondersteuningspagina.
Voor verschillende gebruikers van bepaalde Android of iPhone telefoons is het vanaf vandaag, 1 november, niet meer mogelijk om de chatdienst WhatsApp te gebruiken. WhatsApp is namelijk gestopt met het ondersteunen van de chatdienst op deze apparaten.
Het is geen verrassing dat WhatsApp stopt met de ondersteuning. Het bedrijf maakte namelijk al eerder bekend van plan te zijn om dit te gaan doen. Toen was al duidelijk dat dit in november zou gaan plaatsvinden. WhatsApp voert dit dus direct door op de eerste dag van de maand.

Te oude versie van iOS of Android

Dat sommige telefoons niet meer worden ondersteunt door WhatsApp komt door de software. Om WhatsApp te kunnen gebruiken moet een Android telefoon vanaf nu minimaal OS 4.1 kunnen draaien en een iPhone minimaal iOS 10 kunnen draaien.
De telefoons die niet meer ondersteund worden kunnen niet updaten naar zo'n versie. Hierdoor is er eigenlijk maar één mogelijkheid voor mensen met zo'n telefoon die wel WhatsApp nodig hebben: een nieuwe telefoon kopen.
Mensen die dus van plan zijn een nieuwe iPhone of Android telefoon aan te schaffen om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken moeten dus goed opletten dat de telefoon minimaal iOS 10 of OS 4.1 kan draaien.