WhatsApp komt met nieuwe functie voor eenmalige foto's en video's

News
woensdag, 30 juni 2021 om 17:15
whatsappf1631522124
In een poging om meer privacy voor de gebruikers te creeëren komt WhatsApp met een nieuwe functie waarbij foto's en video's maar eenmalig bekeken kunnen worden. De functie is nu al beschikbaar voor béta-testers op Android.
De nieuwe functie die nu beschikbaar is voor béta-testers van WhatsApp op Android doet een beetje denken aan wat Snapchat ook doet. Je kan namelijk foto's of video's naar iemand sturen die maar eenmalig te bekijken zijn. Dit initiatief is door moederbedrijf Facebook bedacht om gebruikers meer privacy te geven, maar toch zitten er nog wat haken en ogen aan. Zo kan je zien wanneer iemand je foto of video geopend heeft, maar niet of ze er ook een screenshot van hebben gemaakt.
Daarnaast zijn er voor WhatsApp-gebruikers die leesnotificaties, de beruchte blauwe vinkjes, uit hebben staan ook nog wat dingen anders. Andere gebruikers kunnen namelijk nog steeds zien wanneer jij een foto of video hebt geopend via de nieuwe functie, maar jij zou het niet kunnen zien als een andere gebruiker jouw bericht opent. Het is ook nog een beetje onduidelijk wat nou precies de toegevoegde waarde is van de nieuwe functie in WhatsApp, veel van de béta-testers op Android geven namelijk aan dat de functie een beetje overbodig lijkt.

Nieuwe functie WhatsApp komt ook naar iOS

Natuurlijk komt een nieuwe functie van WhatsApp na verloop van tijd ook naar iOS, op Android is de functie ook nog alleen maar beschikbaar in de béta-variant en is het dus nog geen officiële functie. Of er een béta komt voor iOS en wanneer de functie beschikbaar zou moeten zijn voor de telefoons van Apple is nog niet bekend. Daarnaast weten we dat de communicatiegigant ook nog bezig is met een nieuwe functie voor spraakberichten. WhatsApp lijkt het publiek terug te willen winnen na een grote controverse rondom de nieuwe voorwaarden van de berichtendienst.