Verstappen wist niet dat zijn radio kapot was tijdens GP Canada

News
maandag, 20 juni 2022 om 12:30
si202205290160 newsf1654675556
Max Verstappen was in de laatste fase van de Grand Prix van Canada wel heel erg stil. Na afloop werd duidelijk hoe dat kwam: zijn radio werkte niet. Een probleem waar de Nederlander niet van op de hoogte was.
Na de safety car werd Max Verstappen vijftien rondes lang opgejaagd door Carlos Sainz over het Circuit Gilles Villeneuve. Dat is normaal een periode waarop de Nederlander meer dan eens over de radio te horen is, maar deze keer bleef het stil aan de kant van de coureur. En het bleef ook stil nadat hij over de finish kwam en Red Bull Racing feest aan het vieren was.
Gianpiero Lambiase vertelt op dat moment tegen Verstappen dat zijn radio kapot is en dat ze hem niet kunnen horen aan de pitmuur. Een opvallend probleem en eentje waar de Nederlander niet van op de hoogte was, zo laat hij weten tegenover de pers na afloop van de race, waaronder Motorsport.com.
Bij het team van Red Bull Racing hadden ze initieel ook niet door dat de radio niet meer werkte, totdat het wel 'erg stil' bleef aan de andere kant van de lijn, zo liet Christian Horner weten. Volgens de teambaas bleef de race engineer maar gewoon de rondetijden doorgeven, maar was het een éénrichtingsverkeer.

Flinke voorsprong voor Verstappen

Uiteindelijk heeft het geen invloed gehad op de uitslag, want Verstappen wist ook de Grand Prix van Canada op zijn naam te schrijven. Daarmee heeft de Nederlander maar liefst zes van de negen races van het jaar gewonnen. Doordat teamgenoot Sergio Perez uitviel, heeft Verstappen ook een flink gat in de strijd om het kampioenschap geslagen. Met 175 punten staat hij nu 46 punten voor op Perez en 49 punten op Charles Leclerc.

Populair Nieuws