WhatsApp laat je nu houdsbaarheidsdatum op alle berichten zetten

News
dinsdag, 07 december 2021 om 10:00
whatsappf1631522124
Dankzij social media staan we vandaag de dag allemaal met elkaar verbonden, maar het zorgt er vaak ook voor dat al je informatie nog jaren of voor altijd op het internet blijft staan. WhatsApp had daar al een oplossing voor, maar gaat gebruikers nu nog meer controle over haar berichten geven, door een houdsbaarheidsdatum voor alle berichten te introduceren.
In Nederland wordt WhatsApp massaal gebruikt om je vrienden, familie en collega’s berichten te sturen. Het kan alleen goed zijn dat je niet wil dat al je berichten voor altijd opgeslagen blijven. WhatsApp heeft daarom in 2020 een functie geïntroduceerd om berichten te sturen die na een week automatisch worden verwijderd.
Handig, maar er waren niet veel opties voor je berichten. WhatsApp gaat daar nu verandering in brengen, zo laat het bedrijf weten in een blogpost. Volgens de chatdienst moet de houdbaarheidsdatum van een bericht namelijk in de handen liggen van de gebruiker.
Gebruikers krijgen daarom nu de optie om in te stellen wanneer hun berichten worden verwijderd: na 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Ook hoef je niet meer per sé die optie in te stellen per gesprek. In de instellingen in een optie te vinden waarmee je automatisch al je berichten kan laten verdwijnen na je ingestelde tijd. Andere gebruikers in jouw groepsgesprekken krijgen te zien dat jouw berichten niet voor altijd zullen blijven staan.

Meer privacy-opties in WhatsApp

Het is niet de eerste keer dat WhatsApp functies toevoegt om jouw privacy te beschermen. Eerder dit jaar is de chatdienst bijvoorbeeld gekomen met een functie waarmee je een foto of video kan delen, die anderen maar één keer kunnen bekijken.
Je kan daarnaast ook berichten op WhatsApp direct verwijderen, wanneer je bijvoorbeeld een foutje hebt gemaakt. Daar staat momenteel alleen een tijdslimiet op van ongeveer een uur, voordat je bericht permanent is gedeeld. Het lijkt er alleen op dat WhatsApp je de optie gaat geven om je berichten altijd nog handmatig te kunnen verwijderen. Dat blijkt uit een optie in een beta-versie van de chatdienst.

Populair Nieuws