WhatsApp krijgt meerdere apparaten ondersteuning en iPad app

  Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp, het bedrijf in handen van Facebook, aan een nieuwe ondersteuningsfunctie. Het zou een mogelijkheid zijn om de populaire chatapp op meerdere apparaten te gebruiken. Op het moment is dit alleen mogelijk door middel van Web Whatsapp.

  WhatsApp zou op het moment tests uitvoeren om ondersteuning op meerdere apparaten mogelijk te maken. Hierdoor zouden gebruikers de chatapp op maximaal vier apparaten gelijktijdig moeten kunnen gebruiken. Tevens zou er een iPad-app ontwikkeld worden, waarop nu ook al tests plaatsvinden.

  Op het moment is het alleen mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken door middel van Web WhatsApp. Hierbij wordt een techniek gebruikt die de webbrowser linkt aan je telefoon. Zolang deze verbonden blijft kun je van WhatsApp gebruikmaken. Deze nieuwe optie zou alleen een andere techniek gaan gebruiken.

  Via deze nieuwe ondersteuning hoeven apparaten niet constant verbonden te blijven aan de telefoon waarop WhatsApp gekoppeld is. Zelfs als de telefoon uitstaat of geen verbinding heeft kan WhatsApp gewoon in gebruik genomen worden. Dit zal dan ook de optie geven om WhatsApp op meerdere apparaten gelijktijdig te gebruiken.

  WhatsApp niet alleen op meerdere apparaten, maar ook op iPad

  Naast dat WhatsApp aan deze welkome functie werkt, zou ook een iPad-app in ontwikkeling zijn. Deze zou gelijktijdig of rondom de release van de update voor meerdere apparaten moeten uitkomen. Een releasedatum voor beide is nog niet gegeven.

  Vorige week kwam WhatsApp nog met een andere nieuwe functie voor de chatapp. Toen werd namelijk een functie toegevoegd om rechtstreeks te zoeken via Google. Hierdoor zou informatie een stukje sneller nagelopen kunnen worden op waarheid. Inmiddels wordt de app door meer dan 2 miljard mensen gebruikt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.