Sleutelfiguur van de oude Star Wars-films haat de sequels

News
woensdag, 22 september 2021 om 15:00
In het voorwoord voor het boek Howard Kazanjian: A Producer's Life doet Marcia Lucas, een belangrijke editor van de oorspronkelijke Star Wars-films, uitspraken over de nieuwe Star Wars films. Ze maakt hierin duidelijk dat ze geen fan is van de films.
Marcia Lucas is de editor van de oorspronkelijke Star Wars trilogie. Hier heeft ze een Oscar voor gewonnen. Ze was dus erg betrokken bij de eerste films en laat weten in het boek Howard Kazanjian: A Producer's Life dat ze geen fan is van de recent verschenen films.
Ze zegt wel dat ze de makers goed kent en ze geweldig vind, maar volgens haar hebben de makers geen enkel idee waar Star Wars nou echt over gaat. Ze is ook erg kritisch over de keuze die is gemaakt met de belangrijke figuren Han Solo, Luke Skywalker en Princess Leia. De dood van Han Solo bijvoorbeeld zou onnodig zijn en de reden waarom hij is gestorven vind ze niet goed.

Kritiek op het hoofdpersonage

Marcia Lucas is ook geen fan van Ray, het hoofdpersonage. Er zijn volgens haar veel onbeantwoorde vragen. Bijvoorbeeld waar ze vandaan komt en hoe ze aan de krachten is gekomen. Dit is in de laatste film wel naar buiten gekomen, maar het voorwoord is daarvoor dus al geschreven. We kunnen er wel uit opmaken dat Lucas het achtergrondverhaal van Ray eerder verteld had.
Marcia Lucas is niet alleen kritisch op de films gemaakt onder Disney. Lucas was ook niet tevreden met de prequel trilogie van George Lucas uit 1999. Ze is het niet eens met de casting en vind een aantal dingen aan het verhaal niet leuk.

Populair Nieuws