WhatsApp introduceert nieuwe features voor privacy

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 9:30
whatsappf1631522124
De bekende chatdienst WhatsApp krijgt binnenkort verschillende nieuwe features. Deze zijn bedoeld om de gebruiker meer privacy te beschermen. De uitrol van de functies is al begonnen.
Meta CEO Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat WhatsApp een aantal nieuwe privacy features krijgt. Een aantal daarvan waren al gelekt of zelfs al beschikbaar. Zo heb je in de laatste update van WhatsApp al meer tijd om een verzonden bericht te verwijderen.
Ook de onlangs gelekte optie om je online status te verbergen is bevestigd. Op deze manier zien mensen je niet meer staan als online wanneer je de app open hebt, maar omgekeerd kun jij ook niet meer zien wanneer een ander online is. Enigszins gerelateerd is de optie om een groep te verlaten zonder dat iedereen daar een melding van krijgt: alleen admins zien nog dat je vertrekt.
Er was al een functie die het mogelijk maakte om een bericht maar één keer zichtbaar te maken. Daar komt nu nog een extra bescherming bovenop. Het wordt namelijk ook onmogelijk gemaakt om een screenshot te nemen van berichten die maar één keer bekeken mogen worden.

Wanneer komen de nieuwe privacy features naar WhatsApp?

Het kan zijn dat je nog niet van al deze features gebruik kan maken. Maar volgens WABetaInfo zal het niet lang meer duren. De uitrol is begonnen en zelfs als je de features nu nog niet hebt, zullen ze waarschijnlijk deze maand nog beschikbaar worden via een update.