WhatsApp introduceert geanimeerde stickers en meer

News
donderdag, 02 juli 2020 om 9:15
whatsappf1587666674
WhatsApp kondigde eerder al aan met geanimeerde stickers te komen, maar wanneer werd toen niet gemeld. Nu onthult de berichtendienst dat deze feature en meer in de komende weken uitgerold wordt voor WhatsApp.
WhatsApp maakt dit bekend op haar blog. WhatsApp geeft aan dat er elke dag miljarden stickers verzonden worden en dat dit met de nieuwe pakketten nog leuker wordt. De nieuwe stickers zijn namelijk geanimeerd en laten je jezelf nog beter uitdrukken. De geanimeerde stickers zijn slechts het topje van de ijsberg wat betreft features die komende weken naar de berichtendienst komen.
Naast deze feature komt in de komende weken namelijk ook de langverwachte donkere modus naar WhatsApp web en Desktop. Op mobiel is de modus al even beschikbaar, maar het kleurenschema kan snel ook op andere apparaten gebruikt worden. Daarnaast zal WhatsApp eindelijk ook QR-codes kunnen scannen. Hiermee kunnen makkelijk contacten toegevoegd worden in plaats van het invoeren van namen en nummers van diegene.

Videogesprekken aangepast

De nieuwe functies zijn nog niet alles dat WhatsApp verandert de komende tijd. Ook de videogesprekken worden op de schop genomen. Op het moment is het mogelijk om met maximaal acht mensen een gesprek aan te gaan. Daar wordt een focus-mogelijkheid aan toegevoegd, waarbij je iemand volledig in beeld krijgt. Dit doe je door de video van de deelnemen aan te tikken en vast te houden. Videogesprekken kunnen straks bovendien makkelijker opgezet worden door een nieuw videosymbool in de app.
De komende weken rolt WhatsApp de nieuwe features middels updates uit. Iedereen met de laatste versie van WhatsApp kan hier dan gebruikt van maken.