WhatsApp krijgt nieuwe update met bewegende WhatsApp stickers

  Whatsapp breidt uit met bewegende Whatsapp stickers. Deze moeten je gesprekken wat opfleuren. De functie wordt momenteel getest in een bètaversie van de Whatsapp app.

  De komst van de Whatsapp stickers werd bekendgemaakt door WABetaInfo. Het zou gaan om geanimeerde stickers die op het moment worden getest. Later kan jij de optie ook in je Whatsapp app gebruiken.

  Whatsapp stickers bewerkt in Whatsapp app

  De testversie biedt op dit moment maar een beperkte hoeveelheid stickers. Ook is de bètaversie voor de Whatsapp stickers maar voor een zeer beperkte groep testgebruikers beschikbaar. Wanneer de optie verder wordt uitgerold, zal Whatsapp meer stickers uitbrengen. Derde partijen kunnen zelf ook bewegende stickers toevoegen.

  Op het moment is de functie zo gebouwd dat gebruikers de stickers kunnen downloaden en ontvangen. Ook kan tijdens het ontvangen van stickers ervoor worden gekozen om het complete pakket te zien. Zo krijg je een indruk wat er nog meer mogelijk is, naast de sticker die je contactpersoon op dat moment al via Whatsapp naar je heeft gestuurd.

  Concurrentie verslaan

  Whatsapp probeert met deze functie een inhaalslag te maken. Concurrerende diensten zoals Telegram en Facebook Messenger bieden al langer bewegende stickers aan. Wanneer deze inhaalslag precies voor iedere gebruiker te zien is, is nog onbekend. Naar verwachtingen wordt de optie snel publiekelijk uitgerold. Je moet je WhatsApp-versie updaten naar de 2.20.194.7 Android-bèta en 2.20.70.26 iOS-bètaversies of nieuwere updates om geanimeerde stickers te kunnen bekijken. WhatsApp Business zal ook de Whatsapp stickers ondersteunen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.