Ex-Rockstar baas werkt aan next-gen open world game

News
donderdag, 02 juli 2020 om 9:45
26046652625 d1aa61dbd2 bf1586507304
Onder leiding van ex-Rockstar Games studio manager en producent Steve Martin wordt er gewerkt aan een gloednieuwe open world game voor next-gen consoles. Martin's studio, LightSpeed Studio, wordt gesteund door onder meer Tencent Games. De nieuwe game komt naar de PS5 en Xbox Series X.
LightSpeed Studio bestaat op het moment uit een groep getalenteerde werknemers die voorheen bij studios als Respawn Entertainment, 2K Games, Insomniac en Rockstar hebben gewerkt. Veel details heeft de studio nog niet bekendgemaakt over haar nieuwe titel, behalve dat het een open world game voor next-gen consoles betreft.
In een persbericht laat Martin het volgende weten over het project.
De uitspraak laat zien dat Martin zich inzet voor een werkomgeving waarbij er geen sprake is van crunch. De term is niet onbekend in de game-industrie, gezien veel studio's te maken hebben met het probleem van systematisch overwerken. Rockstar Games kwam hierdoor in 2018 nog door in de problemen wegens het pronken met werkweken van meer dan 100 uur.
Over een releasedatum is voor nu ook nog niet gesproken. De volgende generaties consoles staan op de planning voor dit najaar. Next-gen zal dan officieel aftrappen met de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Populair Nieuws