Geliefde Star Wars-games krijgen nieuw leven

News
donderdag, 22 februari 2024 om 9:00
star wars battlefront classic collectionf1708528235
Star Wars heeft door de jaren heen aardig wat leuke games opgeleverd. Maar weinig daarvan zijn zo geliefd als de Battlefront-games. Een moderne reboot genoot een wat gemengde ontvangst, maar de twee klassieke games komen nu terug op moderne platforms.
De Nintendo Direct van 21 februari heeft veel Star Wars-fans blij gemaakt. In de presentatie werd namelijk onthuld dat Star Wars Battlefront en Battlefront II opnieuw worden uitgebracht als Star Wars: Battlefront Classic Collection. Een losse trailer maakte later duidelijk dat de game ook naar PlayStation, Xbox en PC komt.
De Classic Collection bundelt niet alleen de twee originele games. Er wordt ook content toegevoegd, in de vorm van nieuwe maps en nieuwe speelbare personages. Je kunt nu bijvoorbeeld ten strijde trekken in Jabba’s Palaces of Cloud City en spelen als Kit Fisto en Asajj Ventress.
Beide games hebben een single-player campaign, maar zijn bekend om hun multiplayer. Die is dan ook volledig terug. Je kunt locaal multiplayer spelen, of online gaan met maximaal 64 spelers.

Wanneer is de release van Star Wars: Battlefront Classic Collection?

Er is niet al te veel geduld voor nodig voor je weer ten strijde kunt trekken in grote gevechten in het Star Wars-universum. Star Wars Battlefront: Classic Collection is namelijk al over drie weken beschikbaar. De release is op 14 maart.