WhatsApp brengt langverwachte feature uit

News
dinsdag, 20 juli 2021 om 13:00
whatsappf1631522124
WhatsApp heeft eindelijk een langverwachte feature rondom videobellen uitgebracht. Het betreft de optie om deel te nemen aan al begonnen videogesprekken. Voorheen moest je videogesprekken opnieuw starten.
De nieuwe WhatsApp-functie die sinds maandag beschikbaar is, zorgt ervoor dat gebruikers nu kunnen aanvragen of ze deel willen nemen aan het videogesprek. Zo kun je ook nog gewoon deelnemen aan videogesprekken die reeds van start zijn gegaan. Dit meldt WhatsApp in een nieuwe blogpost.
Naast de mogelijkheid om later deelname aan te vragen bij een videogesprek, kun je ook initieel op de Negeren-knop drukken. Op deze manier kun je alsnog op een later moment direct deel nemen aan het gesprek. Mocht je later deelnemen aan een gesprek kun je voordat je verzoekt mee te doen wel alvast zien wie er in het gesprek deelneemt. De profielfoto's van de andere gebruikers kun je namelijk onder het Calls-tabje zien staan.
whatsapp groesgesprek minf1626776442

WhatsApp liep achter door ontbreken feature

Dat Facebook de functie nu alsnog aan WhatsApp toevoegd, hing al even in de lucht. De chatapp liep namelijk achter ten opzichte van de concurrentie. Zo had Zoom deze functie al een stuk langer.
Het toevoegen van de functie zorgt er alleen niet voor dat WhatsApp weer helemaal op de goede weg is. De Nederlandse Consumentenbond heeft immers nog steeds een aanklacht lopen tegen de app. Het forceren van het accepteren van de nieuwe gebruikersvoorwaarden mag volgens de Nederlandse waakhond namelijk niet.