Zal de Eredivisie ook te zien zijn op Viaplay?

Article
maandag, 18 april 2022 om 9:00
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay is in Nederland neergedaald. De streamingdienst wil het grootste kanaal worden als het om sport gaat. Zal de Eredivisie ook te zien zijn op Viaplay? Wij leggen haarfijn uit hoe het zit.

Eredivisie niet bij Viaplay, maar bij ESPN

Laten we maar met de deur in huis vallen. Viaplay heeft momenteel de rechten voor de Eredivisie nog niet in handen. Deze rechten zullen de komende jaren ook niet beschikbaar zijn voor de Scandinavische streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT).
De rechten van de Eredivisie liggen niet voor het oprapen. Die liggen momenteel nog bij ESPN en deze zullen daar de komende jaren ook nog enige tijd liggen. Hetzelfde geldt ook voor de rechten van de Keuken Kampioen Divisie.
pexels pixabay 47730f1649691981

Wanneer verloopt het ESPN-contract?

Pas in aanloop naar 2025 wordt het spannend en kan Viaplay een haal doen naar de rechten voor de Eredivisie. NENT weet namelijk dat de rechten tot die tijd nog bij ESPN liggen. Als er daarna een biedingsproces komt voor de rechten, is dit voor het bedrijf achter Viaplay zeker interessant.
Zo werd in 2021 al gesteld door Peter Nörrelund, hoofd sport van Viaplay. Viaplay vindt iedere sport interessant die het Nederlandse publiek interessant vindt en daar hoort de Eredivisie zeker bij. Biedingen zijn voor NENT dan ook een bekende route, want op die manier wist het bedrijf achter Viaplay eerder al aan de haal te gaan met de rechten voor de Formule 1 en de Bundesliga.
Of de Eredivisie in de toekomst in dat rijtje komt te staan, valt nog te bezien. De zender ESPN is namelijk onderdeel van Disney en ook daar is de portemonnee voor een bod diep. Gelukkig hoeven we ons daar de komende jaren in ieder geval nog geen zorgen om te maken.
viaplay logo no tekstf1643883108

Viaplay op jacht naar meer voetbal?

Dat Viaplay momenteel nog niet aan de haal kan gaan met de rechten van het Nederlandse voetbal, betekent niet dat er geen voetbal bij Viaplay te zien is. Zo is de Bundesliga alleen te zien via Viaplay en komt daar in augustus ook nog de Premier League bij. Er zijn alleen nog veel meer rechten van voetbalcompetities die mogelijk interessant zijn voor Viaplay.
Zo is er de Champions League die je momenteel alleen via RTL 7 en Ziggo Sport kunt kijken. Dit zal nog tot 2024 zo blijven. Tot dat jaar blijven de rechten van de Europa League en Conference League ook nog in ieder geval bij Veronica en ESPN. Dat 2024 een spannend jaar wordt voor waar de grote Europese toernooien heen gaan, is duis wel duidelijk.
Wanneer de contracten verlopen van de huidige aanbieders, kan het voor Viaplay dus weer interessant worden. In de tussentijd kun je in de reacties laten weten of je wil dat de Eredivisie naar Viaplay komt.

Populair Nieuws