WhatsApp biedt nieuwe optie voor muten van gesprekken

  Niet iedereen heeft zin in tientallen of honderden notificaties op één dag van WhatsApp. De chatdienst heeft dan ook al een langere tijd de mogelijkheid om gesprekken te muten. Daar is nu nog een extra optie bijgekomen.

  Een smartphone biedt veel mogelijkheden en het is voor veel mensen de ideale manier om met de rest van de wereld in contact te komen. Soms wil je alleen even niet in contact staan, maar kan je tegelijkertijd ook niet je telefoon op stil zetten, omdat je bijvoorbeeld een belangrijk belletje of mailtje verwacht.

  Voor WhatsApp is er daarom de optie om gesprekken te muten. De desbetreffende notificaties zullen vervolgens nog wel in de notificatie-balk verschijnen, maar de berichten zullen geen geluid of vibratie activeren. Ideaal voor gesprekken van bijvoorbeeld je complete vriendengroep. Daarvoor heb je verschillende opties. Zo kan je een gesprek muten voor acht uur, één week of een heel jaar. Een gesprek permanent muten zit er alleen niet in. Ten minste, tot voor kort. Met de nieuwste update voor WhatsApp is het namelijk wel mogelijk om een gesprek permanent op stil te zetten, totdat je zelf luide notificaties weer aanzet. Dat heeft het bedrijf gemeld op Twitter.

  Wanneer is de nieuwe optie beschikbaar?

  Je kan dus vanaf nu gesprekken die je elk jaar weer opnieuw moet muten, nu gewoon definitief op stil zetten. Schrik alleen niet wanneer je de optie niet ziet verschijnen in de applicatie. De nieuwe optie wordt toegevoegd met de nieuwste update, die nog niet voor alle smartphones beschikbaar is. Als je de nieuwe optie dus nog niet hebt, dan moet je even geduld hebben. Het is bovendien niet de eerste nieuwe functie die WhatsApp heeft toegevoegd aan de dienst dit jaar.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.