Gamescom opening night live met Geoff Keigley keert terug

News
maandag, 22 maart 2021 om 9:45
gamescom drukte 137603
De gamescom opening night zal dit jaar voor de derde keer worden gehost door gamejournalist Geoff Keighley. Gamescom is dit jaar een hybride van live- en online evenementen.
De Canadese Keighley kondigde zijn terugkeer aan op Twitter. Hij zal net als vorig jaar het presenteren van de openingsavond van gamescom op zich nemen. De eerste dag van gamescom 2021 zal plaatsvinden op dinsdag 24 augustus.

gamescom opening heeft zowel live- als online evenementen

In 2020 vond gamescom in zijn geheel online plaats. De live evenementen werden afgelast dankzij de corona pandemie. De organisatie van gamescom schrijft op haar website dat in 2021 live gemengd zal worden met online, op aandringen van zowel bezoekers als deelnemers.
“Het uitproberen van de nieuwste games op locatie vormt een integraal deel van gamescom. Dit is waarom gamescom zal worden georganiseerd als een hybride evenement dat de beste elementen van online en fysiek combineert”, aldus de organisatie.
In de praktijk zal dit betekenen dat geïnteresseerde ontwikkelaars zelf kiezen voor een fysieke aanwezigheid op gamescom, of alleen een online presentatie. Op locatie in Keulen zullen er als vanouds nieuwe games gepresenteerd worden en te spelen zijn, maar voor een zeer beperkt aantal bezoekers.