Epic Games laat je steden bouwen in nieuwe gratis game

News
donderdag, 10 maart 2022 om 17:00
cities skylinesf1581424015
Het is weer donderdag vijf uur, de fans van gratis games weten dan hoe laat het is: Epic Games heeft weer een nieuwe gratis game in de Store staan! Deze week is dat een grote bekende, namelijk stad-bouw simulator Cities Skylines. Deze city builder gebruikt de overbekende stad-bouw simulatie en gooit er een flink schepje bovenop. Naast alle bekende onderdelen van het bouwen van een stad, voegt de game een uitgebreide transportmodus toe.
De game maakt daarbij dankbaar gebruik van de voorganger van Skylines: Cities in Motion. De diverse transportsystemen uit die game worden volop gebruikt in Skylines. Cities Skylines is al eerder gratis geweest op diverse platformen, maar voor wie de game tot nu toe gemist heeft is dit een mooie kans om dat alsnog .

Cities Skylines gratis in de Epic Games Store

De gratis games in de Epic Games Store zijn een groot succes. Al jaren geeft Epic Games op deze manier gratis games weg en daar komt voorlopig ook nog geen einde aan ! Epic Games geet in ieder geval dit hele jaar nog door met de wekelijkse gratis games. Deze games zijn, in tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice helemaal gratis en blijven zonder enige abonnementsvorm van jou.
Overigens zijn de wekelijkse gratis games niet de enige games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impace Neverwinter, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Epic Games geeft deze week dus Cities Skylines gratis weg, maar daar blijft het niet bij. Ook voor volgende week staat er weer een leuke game in de planning. Vanaf 17 maart kunnen spelers namelijk In Sound Mind claimen. In Sound Mind, van ontwikkelaar We Create Stuff, is een first-person psychologische horrorgame met puzzels en muziek van The Living Tombstone. Klinkt gezellig!
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17:00 en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.