Watch Dogs: Legion krijgt zombies modus

News
woensdag, 02 juni 2021 om 7:00
cd766f62 3d7f 42d5 b115 3ae485e7893ef1603795922
Watch Dogs: Legion krijgt een nieuwe modus! De modus introduceert zombies in de wereld van hackers en heet dan ook: “Watch Dogs: Legion of the Dead”. De nieuwe modus komt in de vorm van een DLC en zit bij update 4.5 inbegrepen.
IGN heeft een video van ruim 20 minuten geplaatst met gameplay van de nieuwe modus. De modus lijkt op een PvE-roguelite, waarin vier spelers moeten samenwerken om hordes aan zombies terug de dood in te brengen. De ontwikkelaars zeggen dat de nieuwe modus in Watch Dogs: Legion voor nu nog een alpha is en gaandeweg geüpdatet wordt op basis van de feedback van spelers. De nieuwe modus lijkt een gratis DLC te gaan worden en beschikbaar te zijn voor elke speler.

Niet de traditionele zombies

Jean-Pascal Cambiotti, de online director voor Watch Dogs: Legion, zegt dat de inspiratie voor een modus rondom zombies werd opgedaan uit de manieren waarop ondoden in verschillende culturen worden beschreven. De zombies die in Watch Dogs zitten zijn langzamer en dodelijker dan in andere games en je kan er een hoop chaos mee creëren om ongemerkt gebouwen of gebieden binnen te glippen.
Zombies in games zien we wel vaker en het is dus nog afwachten hoe de nieuwe modus in Watch Dogs: Legion precies aanvoelt en of het een beetje in de setting van een futuristische hacker-game past. De eerste indruk is in ieder geval dat het wat vreemd oogt in een wereld waar alles te hacken is, maar wie weet slaat het ineens aan.