LG smartphones verdwijnen van de markt

News
woensdag, 02 juni 2021 om 8:00
2021 06 01 lg smartphonef1622572324
Volgens een woordvoerder van LG is het Zuid-Koreaanse bedrijf sinds maandag gestopt met het maken en produceren van smartphones. Het bedrijf kan de productie stoppen omdat er nu genoeg toestellen zijn om aan gemaakte leveringsafspraken te voldoen.
Een woordvoerder van LG heef tegen de krant Asiae gezegd dat het bedrijf geen nieuwe smartphones meer gaat produceren. Het bedrijf had al aangekondigd de smartphoneproductie te stoppen, maar bleef nog even telefoons maken om te voldoen aan contracten met telecombedrijven. Nu het bedrijf aan de gemaakte afspraken heeft weten te voldoen, stopt de productie van de smartphones. Het bedrijf had al verwacht eind mei genoeg smartphones gemaakt te hebben, wat nu dus een juiste verwachting blijkt te zijn.
Alhoewel we LG smartphones niet meer snel op de markt terug gaan zien, gaat het bedrijf in de fabriek in Vietnam beginnen aan de productie van huishoudelijke producten. Doordat het bedrijf stopt met smartphones produceren, leek het erop dat veel werknemers ontslagen gingen worden. Maar door de start van het maken van huishoudelijke producten kunnen deze medewerkers blijven.

LG smartphones blijven van updates voorzien

LG heeft veel smartphones weten te produceren in de afgelopen jaren, met toestellen zoals de K22, WING, K52 en de V60 ThinQ 5G. Als je recentelijk een LG smartphone gekocht hebt, hoef je je niet druk te maken dat het scherm opeens op zwart gaat. Het bedrijf is namelijk van plan verkochte modellen voor drie jaar van OS-upgrades en -updates te voorzien. Hierdoor kun je dus gewoon nog een lange tijd met je smartphone doen.