Max Verstappen komt met speciaal eerbetoon aan fans in Spanje

News
woensdag, 19 juni 2024 om 10:00
max verstappen gp canada 2024
Met een heel oranje leger elk raceweekend, heeft Max Verstappen een grote schare trouwe fans achter zich staan. En daarvoor komt hij in Spanje met een speciaal eerbetoon.
Er zijn maar weinig F1-coureurs die zo’n trouwe fanbase hebben als Max Verstappen. Andere coureurs hebben misschien wel meer volgers op social media of in de ogen van sponsors een groter bereik, maar er is vrijwel elk raceweekend een sectie fans op de tribune te vinden die helemaal in oranje zijn uitgedost.
Laat staan tijdens de Grands Prix in Oostenrijk, België en natuurlijk Nederland, waar bijna alle aanwezigen bestaan uit Verstappen-fans. Op meerdere circuits heeft de regerend wereldkampioen zelfs zijn eigen tribunes.
Om zijn fans te bedanken, zal Verstappen een aantal races rijden met een speciale helm. Op het eerste gezicht lijkt het een ‘simpele’ oranje helm, maar als je goed kijkt zie je dat het oranje bestaat uit zijn trouwe achterban.
De helm zal gedragen worden tijdens een paar races in Europa, waarvan de GP van Spanje de eerste is. Dat laat de Nederlander weten in een persbericht van Red Bull Racing.

“Barcelona is de eerste race waarin ik mijn nieuwe oranje helm zal laten zien. Als eerbetoon aan mijn fans en al hun steun, staan ze ook echt op de helm en ik vind dat het uiteindelijke ontwerp er echt cool en gedetailleerd uitziet. Ik heb geweldige herinneringen aan het circuit, vooral omdat ik er mijn eerste Formule 1-race won.”

- Max Verstappen

Nog een overwinning voor Verstappen?

Dit weekend wil Verstappen ‘het momentum van Canada vasthouden’. In Montreal wist de Nederlander te winnen, maar het was een zeer spannende race waar er op een gegeven moment zelfs vijf kanshebbers waren voor de overwinning.
Het zal ook een grote test zijn voor Red Bull Racing. De concurrentie lijkt erg dichtbij te zijn gekomen, maar dat is steeds op bumpy circuits geweest of op banen met hoge kerbs - een zwakte van de RB20. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya kan het team zien of ze op ‘gladde’ circuits nog wel een voorsprong hebben.

Populair Nieuws

Laatste Reacties