Warner Bros. Japan is niet blij met Barbenheimer memes

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 13:00
oppenheimer cillian murphyf1689591532
De gelijktijdige release van Barbie en Oppenheimer heeft voor een enorm succes gezorgd. Maar de Japanse tak van Warner Bros. is allesbehalve blij met de Barbenheimer memes.
Het is een onwaarschijnlijk combo. De kleurrijke en bizarre Barbie-film naast de serieuze biopic over J. Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Maar met de release op dezelfde dag hebben beide films gezorgd voor een enorme populariteit onder de noemer ‘Barbenheimer’. Mede daardoor doen Barbie en Oppenheimer het allebei enorm goed in de bioscopen.
Alle grappen over Barbenheimer is ook het officiële Twitter-kanaal van Barbie. Via het social media-account is er flink ingespeeld op de memes, waaronder ‘positieve interacties’ op fan posts.
Warner Bros. Japan is alleen allesbehalve blij met die interacties. Onder de posts vallen namelijk ook memes die inspelen op de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. De Japanse tak wil dan ook dat er ‘gepaste actie’ wordt ondernomen door de Amerikaanse tak van Warner Bros. Dat heeft het bedrijf in een statement op X laten weten.

Geen liefde voor Barbenheimer

Waar Barbenheimer in het Westen enorm veel populariteit kent, is er juist veel kritiek vanuit Japan, vanwege de geschiedenis. In het land is dan ook niet de hasthag #Barbenheimer trending, maar juist de hasthag #NoBarbenheimer.
Inmiddels heeft Warner Bros. US gereageerd op het statement van de Japanse tak. In een verklaring aan Variety laat het bedrijf weten dat ‘het recente ongevoelige media-actie betreurt’. De studio biedt een ‘oprechte verontschuldiging’ aan.