Resident Evil Village PS5-demo nu uit, release op 7 mei

News
vrijdag, 22 januari 2021 om 8:30
resident evil villagef1610958109
Tijdens de Resident Evil Village Showcase onthulde Capcom dat de game vanaf vandaag een PS5-demo heeft. Daarbij werd de releasedatum samen met gruwelijke nieuwe beelden onthuld. De game komt op 7 mei naar PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4 , PC en Xbox One.
Resident Evil Village zal dus sneller uitkomen dan verwacht. De release van de game is op 7 mei 2021. Vanaf dan is de game in de schappen te vinden voor zowel PS4 en Xbox One als Xbox Series X/S en PS5. PS4- en Xbox One-bezitters kunnen daarbij gratis een upgrade verwachten die de game naar de nieuwe generatie consoles tilt.
Tijdens de Resident Evil Village Showcase maakte Capcom ook meteen wat nieuwe elementen van de game bekend. Zo is het inventory-systeem onthuld. Dit heeft behoorlijk wat weg van het systeem uit Resident Evil 4, waarbij je spullen op een raster kunt verplaatsen. Het is hiermee duidelijk dat je wederom een gelimiteerd aantal spullen in je zakken kunt stoppen, waardoor je onderweg regelmatig keuzes moet maken om iets weg te gooien of niet. Of je dit keer je opslagruimte kunt uitbreiden, is nog niet bekend. Het nieuwe systeem kwam naast alle gruwelijkheden die een nieuwe trailer bracht voorbij.
Check hieronder de nieuwe trailer van Resident Evil Village die je wat over het plot vertelt:

Resident Evil Village demo volgt niet het verhaal

De Resident Evil Village Maiden-demo zal, net als de demo van Resident Evil 7, niet het verhaal uit de game volgen. in plaats daarvan krijg je een zijverhaal te zien over The Maiden. De focus van de demo ligt daarbij voornamelijk op de puzzels in de game, maar zoals je van de franchise gewend bent kun je ook al flink proeven van de horror-sfeer die Village je belooft.
Gamers zonder PS5 kunnen later dit jaar, nog voor de release, op een andere demo rekenen. Hierover is nog niets bekend.