Walmart wil TikTok overnemen samen met Microsoft

News
vrijdag, 28 augustus 2020 om 15:00
tiktoks moederbedrijf bytedance begint een muziek streaming dienst 151041
Ondanks dat TikTok de beslissing van Donald Trump aanvecht om de social media app te verbieden, gaat het bieden om de Amerikaanse tak ondertussen door. Zo heeft nu ook Walmart aangegeven geïnteresseerd te zijn om samen met Microsoft de app over te nemen.
De enorme supermarktketen Walmart is internationaal bekend, maar het bedrijf heeft alleen geen grote online presence. Om daar verandering in aan te brengen, wil Walmart een online platform opzetten. TikTok moet daar een belangrijke rol in gaan spelen, hoewel het momenteel nog onduidelijk is hoe het bedrijf de app precies wil gaan gebruiken. Mogelijk zal het bedrijf advertenties gaan plaatsen in de applicatie om naamsbekendheid van haar nieuwe platform te creëren.
In gesprek met CNBC heeft Walmart aangegeven geïnteresseerd te zijn om samen met Microsoft de Amerikaanse tak van het Chinese bedrijf over te kopen.

Hevige strijd om TikTok in de VS

De strijd om TikTok in de VS is losgebarsten, nadat president Trump heeft aangegeven de applicatie te verbieden, omdat het een bedreiging zou vormen voor de nationale veiligheid. Alleen als een Amerikaans bedrijf de Amerikaanse tak overneemt, dan mag TikTok blijven bestaan in het land. Naast Microsoft en Walmart is ook Oracle geïnteresseerd in de overname. Laatstgenoemde is een bedrijf dat zich specialiseert in databasesoftware en cloudsystemen. TikTok zelf heeft eerder deze week de beslissing van Trump aangevochten en de regering voor de rechter gedaagd.

Populair Nieuws