Nog maandenlang PS5 voorraad problemen volgens Sony

News
woensdag, 24 februari 2021 om 10:30
ps5 controllerf1592919068
Veel gamers wachten met smart totdat ze met een PS5 aan de slag kunnen. Het zal volgens Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan alleen nog maandenlang duren voordat de productieproblemen en de schaarste zijn opgelost, door een gebrek aan chips.
De PS5 is afgelopen november eindelijk op de markt verschenen, maar voor veel mensen duurt het lange wachten op de next-gen console nog steeds voort. Sony kampt namelijk met flinke productieproblemen, waardoor er maar mondjesmaat nieuwe exemplaren kunnen worden geproduceerd, die ook nog eens over de hele wereld verdeeld moeten worden.
Volgens Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, zal het bovendien nog maanden gaan duren voordat de productieproblemen en de PS5 schaarste zijn opgelost. Dat zegt de topman tegen de Financial Times. Ryan kan zelfs geen garantie geven dat de PS5 weer redelijk beschikbaar is voor de komende kerstperiode, maar hij hoopt wel op een betere productie voor die tijd.

Wat is het grootste probleem voor de PS5?

Hoewel de productie van de PS5 zelf geen probleem is voor Sony, kunnen er simpelweg niet veel exemplaren worden geproduceerd door het tekort aan chips. Door de coronapandemie is de vraag naar elektronica sterk gegroeid, maar ondertussen hebben de fabrieken maandenlang stilgelegen. Niet alleen Sony is daar de dupe van, ook de auto-industrie heeft te lijden onder het tekort, evenals smartphonefabrikanten.
De meest PS5 exemplaren die wel naar Nederland worden verscheept, worden vervolgens verkocht aan mensen die op een reserveringslijst staan. Af en toe komen er alleen ook nieuwe exemplaren in de vrije voorraad terecht. Wil je op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen omtrent de voorraad van de PS5, houdt dan zeker ons overzicht in de gaten!

Populair Nieuws