Waar Netflix kijkers verliest, groeit HBO Max door

News
vrijdag, 22 april 2022 om 10:30
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max groeit lekker door. Zo heeft AT&T bekendgemaakt in de meest-recente kwartaalcijfers. Het platform dat sinds maart in Nederland beschikbaar is, heeft wereldwijd bijna 13 miljoen nieuwe abonnees vergaard. Concurrent Netflix maakte eerder deze week juist bekend dat de streamingdienst voor het eerst in tien jaar gebruikers is verloren.
De cijfers rondom HBO Max worden door AT&T wel een beetje opgefleurd. De bijna 13 miljoen nieuwe abonnees komen namelijk van zowel HBO Max als betaalkanaal HBO. In de Verenigde Staten worden de twee nog los van elkaar aangeboden, maar AT&T rekent de cijfers onder dezelfde noemer.
HBO en HBO Max samen komen daardoor nu op 76,8 miljoen abonnees te staan, waardoor de streamingdienst nog een ruime achterstand heeft op de concurrentie. Netflix maakte afgelopen week bekend 221,64 miljoen abonnees te hebben, waarmee de dienst met afstand op de eerste plek staat. Disney+ valt daar tussenin met 129,8 miljoen abonnees.
netflixf1671701243

Netflix abonnees dalen voor het eerst in 10 jaar

Toch zal Netflix de cijfers niet zo mooi vinden, want zelf maakte het bedrijf achter Stranger Things bekend dat Netflix voor het eerst in tien jaar een afname zag in het aantal abonnees. In totaal zijn er zo'n 200.000 abonnees verloren gegaan in het eerste kwartaal van 2022, terwijl verwacht werd dat de teller met 2 miljoen abonnees zou toenemen. Het roer gaat daarom bij Netflix om en dat kan al vrij snel grote gevolgen hebben, zoals een verbod op wachtwoorden delen.
Een ander nadeel van Netflix tegenover haar concurrenten heeft, is dat Netflix in veel meer landen beschikbaar is. Voor HBO Max en Disney+ is het daardoor gemakkelijker om meer nieuwe abonnees te vergaren, iets waar Netflix simpelweg niet meer op kan leunen. Al met al zorgde het voor Netflix voor een flinke prijsdaling op de aandelenmarkt, terwijl AT&T rustig groeit.

Populair Nieuws