Ook Rocket League krijgt er een battle royale-modus bij

News
vrijdag, 22 april 2022 om 11:00
rocket league knockout bashf1650616393
Battle royale games zijn hot en dat is goed te merken. Veel games krijgen er door de populariteit namelijk een battle royale-modus bij en dat geldt nu ook voor Rocket League.
Dagelijks weet Fortnite ongeveer 30 miljoen spelers aan te trekken en het is dan ook niet zo vreemd dat ook andere partijen een stukje willen hebben van de battle royale-taart. Daar voegt Rocket League zich nu bij met een nieuwe battle royale-modus.
Dat heeft ontwikkelaar Psyonix laten weten via een blogpost. De modus genaamd Knockout Bash zal al snel verschijnen, namelijk op 27 april. Opvallend genoeg is het alleen geen permanente modus. Volgens de studio zal het evenement namelijk gehouden worden tot 10 mei, al is het natuurlijk mogelijk dat Psyonix later alsnog besluit om er een vaste modus van te maken.

Hoe werkt de battle royale-modus?

Zoals we gewend zijn van battle royale games is het de bedoeling in Knockout Bash om als laatste over te blijven in de arena. In totaal zullen acht auto’s tegen elkaar strijden, waarbij spelers de Attack-, Block- en Grab-functies moeten gebruiken om succesvol uit te strijd te komen. De drie opties werken als een steen, papier, schaar-mechanisme.
Als je één keer knockout gaat is het overigens niet meteen met je gedaan, zoals in veel andere Battle Royale games. Alle spelers hebben namelijk drie levens, als die op zijn, dan is het wel einde verhaal. En naast je tegenstanders moet je ook letten op de arena zelf, want je zal binnen de Safezone moeten blijven en er zijn verschillende gevaren die je moet ontwijken.