Waar kan je de Amerikaanse Super Bowl kijken?

News
zondag, 12 februari 2023 om 9:00
subscribe to pewdiepie te zien tijdens de super bowl 2019 146166
Het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar, de Super Bowl komt er weer aan! De finale van het American football seizoen wordt in februari gespeeld en is ook in Nederland te kijken. Wij vertellen je er alles over.
De Super Bowl is de grote finale van het American Football seizoen die elk jaar in februari gespeeld wordt tussen de winnaars van de American Football Conference en de National Football Conference, samen onderdeel van de National Football League. De Super Bowl is niet zomaar een sportevenement, het is het grootste jaarlijkse evenement ter wereld en wordt omgeven door concerten, grootse reclamecampagnes en vooral de halftime show, die steevast door de grootste sterren verzorgd worden. Eerdere edities werden verzorgd door Justin Timberlake, The Weeknd, Lady Gaga, Beyoncé en Bruna Mars, is het dit jaar de beurt aan Rihanna.
De Super Bowl vind plaats op 13 november, half één 's nachts. Fans die de Super Bowl willen volgen hebben geluk, want de wedstrijd wordt integraal in Nederland uitgezonden. Al jaren heeft ESPN de rechten in handen om de Super Bowl uit te zenden en dat is ook dit jaar het geval. ESPN heeft in de nacht van zondag op maandag de hele nacht ingeruimd op hun eerste net voor de complete uitzending.

Voorgaande jaren gaf dit nog wel eens problemen, omdat ESPN een betaalzender is. Dat is nu niet meer het geval, het hoofdkanaal van ESPN bij alle providers gratis te bekijken! Wel geldt dat ESPN1 bij de verschillende providers op andere kanalen te vinden is.

Bekijk Super Bowl bij ESPN

Voor Ziggo en Delta klanten geldt dat zij af kunnen stemmen op kanaal 421 voor ESPN 1. Ook in de Ziggo Go app kunnen ze het hoofdkanaal van ESPN terugvinden en gratis streamen. KPN kijkers kunnen afstemmen op kanaal 14, terwijl de zender bij T-Mobile op kanaal 150 terug te vinden is. Caiway heeft ESPN dan weer op kanaal 318 geplaatst.

De wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs begint in de nacht van zondag 12 februari op maandag 13 februari om 00:30 uur, maar wordt vooraf gegaan door een voorbeschouwing die om 23:30 start. Voor de wedstrijd zelf heeft ESPN ingeruimd tot 4:30, waarna er nog een nabeschouwing ingepland staat. Uiteraard is dat mede afhankelijk van hoe lang de wedstrijd zelf duurt.

Andere kijkopties voor de Super Bowl

Volg je liever een stream, dan kan dat ook. Zowel Ziggo, KPN als ESPN hebben een app waarmee de livestream gevolgd kan worden. Wie liever Engels commentaar hoort kan bij de BBC terecht, die ook de gehele wedstrijd zullen uitzenden. Onze zuiderburen kunnen bij Eleven Sports terecht voor de uitzending.
Wie geen zin, tijd of energie heeft om de Super Bowl 's nachts te kijken is er altijd nog te optie om de wedstrijd terug te kijken. De diverse streaming apps hebben deze functie. Wie zich alvast wil inleven in de wedstrijd kan al op dinsdag avond terecht bij ESPN voor de Road to the Super Bowl, waarin te zien is hoe beide finalisten de eindstrijd bereikt hebben.