F1-topman wil drastische verandering doorvoeren

News
maandag, 27 maart 2023 om 13:30
max verstappen gp bahrein 2023 2f1678698433
Stefano Domenicali, de CEO van F1, wil een drastische verandering doorvoeren voor de sport. De topman wil namelijk een einde maken aan de vrije trainingen.
De Formule 1 is constant bezig om manieren te vinden om de sport interessanter te maken voor fans. Daardoor zijn twee jaar geleden sprintraces geïntroduceerd, zodat er op alle dagen een spektakel is voor de fans. Vrijdag een kwalificatie, zaterdag de sprintrace en dan zondag de echte race.
Nu is er een idee voor nog een drastische verandering. Stefano Domenicali, de Formule 1 CEO, wil namelijk vrije trainingen afschaffen. Dat heeft hij gezegd tegen het Portugese Sport TV afgelopen weekend, toen hij aanwezig was bij de MotoGP race in Portimao.

“Ik heb een voorstander van het afschaffen van de oefensessies. Ze zijn van groot nut voor de ingenieurs, maar het publiek houdt er niet van.”

Opmerkelijke verandering voor F1

De uitspraak van Domenicali is erg opmerkelijk. Er is namelijk nooit een indicatie geweest van fans dat vrije trainingen afgeschaft moeten worden en veel kijkers zijn juist ook geen fan van de sprintraces, omdat die juist de spanning wegnemen van de kwalificatie.
Daarnaast zijn vrije trainingen niet alleen belangrijk voor de ingenieurs. Voor de coureurs zijn de vrije trainingen namelijk van grote waarde om aan te voelen hoe de auto zich gedraagt op het desbetreffende circuit. Om ‘koud’ in de auto te stappen voor een kwalificatie kan grote gevolgen met zich meebrengen, waaronder gevaarlijke crashes op krappe circuits.

Populair Nieuws