‘Vertrek Marvel topvrouw was ontslag’

News
donderdag, 23 maart 2023 om 13:30
marvelf1667037119
Bepaalde namen komen terug in de credits van bijna elke Marvel-film. Kevin Feige is daar de bekendste van, maar oplettende kijkers zullen ook de naam Victoria Alonso herkennen. Zij vertrok onlangs onverwacht bij Marvel, maar volgens Variety is ze ontslagen.
Victoria Alonso was al sinds 2006 een belangrijke figuur bij Marvel Studios, waar ze verantwoordelijk was voor onder andere de effecten van de films. Maar juist op dat gebied laat Marvel tegenwoordig steeds vaker wat te wensen over. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld al berichten dat vrijwel iedereen die aan effecten werkt voor Marvel overwerkt is.
Daar lijkt het ontslag van Alonso ook aan verwant, als is de precieze reden onduidelijk. Het besluit om haar te ontslaan zou gemaakt zijn door verschillende groepen binnen Disney, met name Disney Entertainment voorzitter Alan Bergman. Alonso’s directe baas, Kevin Feige, zou de hele situatie onmogelijk hebben gevonden en zijn handen er vanaf hebben gehouden.

Waarom is Victoria Alonso ontslagen?

Veel mensen die klaagden over de werkdruk die effectenwerk voor Marvel met zich meebracht werd Alonso hier en daar genoemd als een problematische figuur. Zij zou haar macht hebben gebruikt om bijvoorbeeld artiesten die haar ergerden op een zwarte lijst te zetten. Andere mensen die met haar werkten herkenden haar juist helemaal niet in die berichten.
Er kan geen twijfel over bestaan dat Marvel bijzonder veel effectenwerk nodig heeft in relatief korte tijd. Tot frustratie van veel artiesten weet de studio ook vaak van tevoren niet hoe die effecten eruit moeten komen te zien, wat maakt dat deadlines maar net gehaald worden. Als hoofd van effecten speelde Alonso vanzelfsprekend een rol in het drama, maar de exacte reden dat ze ontslagen is blijft onduidelijk.