Perez gewaarschuwd: "Druk van de Verstappens is enorm"

News
woensdag, 22 maart 2023 om 18:00
sergio perez gp brazilie 2022f1668500492
Sergio Perez staat bijna gelijk met Max Verstappen na zijn overwinning in Saoedi-Arabië. De Mexicaan wordt nu alleen gewaarschuwd door Damon Hill voor de macht die de Verstappens hebben binnen Red Bull Racing.
Stratencircuits zijn duidelijk banen waar Sergio Perez zich thuisvoelt. Al zijn overwinningen met Red Bull Racing zijn namelijk behaald op een stratencircuit, met de winst in Saoedi-Arabië afgelopen zondag als meest recente overwinning. Hij wist daarbij teamgenoot Max Verstappen, die vanaf P15 moest beginnen, van zich af te houden. De Nederlander behaalde nog wel de snelste raceronde, waardoor hij met één punt de voorsprong behoudt in het kampioenschap.
Volgens Damon Hill heeft de Mexicaan het recht verdiend om voor de titel te strijden. De voormalig F1-wereldkampioen waarschuwt Perez alleen wel in een interview met Motorsport.com. Hill stelt namelijk dat de macht van Max en vader Jos Verstappen erg groot is binnen het team.

“Vanuit de sportieve kant vind ik dat Red Bull Checo elke kans moet geven om te vechten met een gelijk speelveld. Ik weet dat de druk van de Verstappens, ook van zijn vader, op het team intens zal zijn. Hij zal dan de kaart trekken en zeggen ‘ik ben jullie toekomst’. Daar zal hij gebruik van maken. Checo weet wat hem te wachten staat.”

Perez niet geïntimideerd door Red Bull

Volgens Hill raakt Perez niet stel geïntimeerd, waardoor hij zich al langer staande heeft kunnen houden bij het team. Andere coureurs, zoals Pierre Gasly en Alexander Albon, zijn volgens de Brit ‘geïntimideerd en weggestuurd’. “Je zou zelfs kunnen zeggen dat Daniel Ricciardo en Mark Webber dat ervaren hebben.”
In Saoedi-Arabië zal Hill een Verstappen die ‘erg ongelukkig leek met de manier waarop het liep’. De Nederlander zelf was na de race duidelijk over zijn mening als het aankomt op een kampioensstrijd met zijn teamgenoot. Verstappen vindt dat het team de twee coureurs gewoon met elkaar moet laten strijden.