Volgende Pirates of the Caribbean wordt officieel een reboot

News
woensdag, 27 maart 2024 om 9:00
pirates of the caribbeanf1590680198
De nieuwe Pirates of the Caribbean vaart een andere kant op dan de rest. Volgens producent Jerry Bruckheimer wordt de film namelijk officieel een reboot.
Het is zeven jaar geleden dat de vijfde en voorlopig laatste film in de Pirates of the Caribbean-franchise uit is gekomen. Daarna is de reeks in wild vaarwater terecht gekomen, nadat Johnny Depp werd beschuldigd van mishandeling door ex-vrouw Amber Heard en Disney de banden met de acteur verbrak. Depp is sindsdien vrijgesproken van de beschuldigingen, maar de acteur heeft besloten om niet door te willen gaan met de franchise.
Producent Jerry Bruckheimer laat nu weten dat door Disney de keuze is gemaakt om op een andere manier door te gaan met de reeks. Zo zal er niet een andere acteur worden gecast voor de iconische rol van Captain Jack Sparrow, maar gaat de hele franchise op de schop.
In gesprek met ComicBook.com, nadat hij wordt gevraagd naar de toekomst van Top Gun en Pirates of the Caribbean, laat Bruckheimer weten dat de volgende Pirates-film officieel een reboot wordt.

“Met Top Gun heb je een acteur die iconisch en briljant is. Hoeveel films hij doet voordat hij Top Gun doet, kan ik je niet vertellen. Maar we gaan Pirates rebooten, dus dat is makkelijker omdat je niet hoeft te wachten op bepaalde acteurs.”

Een knotsgek script?

Eerder gingen er geruchten dat de volgende Pirates-film Margot Robbie in de hoofdrol heeft, al is het de vraag hoe druk haar schema is na het succes van Barbie en andere populaire films waar ze in schittert.
Voor het script heeft Disney in ieder geval grote namen. Chernobyl- en The Last of Us-schrijver Craig Mazin heeft met de originele Pirates-schrijver Ted Elliott een verhaal geschreven dat ‘te weird’ zou zijn, maar volgens Mazin heeft Disney het tegen verwachtingen in gekocht.

Populair Nieuws