PS5 spelers kunnen binnenkort elkaar helpen om voorbij obstakels te komen

News
woensdag, 27 maart 2024 om 7:00
Zit je vast in een game? Dan kan je binnenkort de hulp inschakelen van de PS5-community voor hints en tips in de game zelf.
We hebben het waarschijnlijk allemaal wel een keer meegemaakt dat we vastzitten in een game. Misschien is het een puzzel die nagenoeg onmogelijk lijkt of misschien zie je de juiste route net even over het hoofd. Als het echt frustrerend wordt, dan zal je uiteindelijk de hulp moeten inschakelen van YouTube en op zoek gaan naar het juiste moment in een playthrough.
Maar het wordt binnenkort een stuk makkelijker om hints en tips te krijgen op de PlayStation 5. Sony heeft namelijk plannen aangekondigd in een blogpost voor Community Game Help op de console.

“We zijn altijd bezig met de ontwikkeling van de PS5-console-ervaring en vandaag kondigen we met trots een nieuwe verbetering aan voor Game Help die later dit jaar wordt gelanceerd: Community Game Help.”

Hoe werkt de nieuwe feature?

Met de lancering van Community Game Help kunnen spelers die zich hebben aangemeld voor de optie, automatisch video’s laten uploaden als het ze lukt om voorbij een obstakel te komen. Spelers die vervolgens hulp nodig hebben, kunnen op de PS-knop drukken, naar Game Help gaan en direct een video bekijken met hoe de oplossing in elkaar zit.
Het is bovendien ook niet meer nodig om geabonneerd te zijn op PlayStation Plus. Alle PS5-spelers krijgen toegang tot de functie. Daarnaast kunnen ontwikkelaars zelf ook hints en video’s toevoegen voor lastige onderdelen in hun game. Community Game Help moet later in 2024 verschijnen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties