VK gaat stemmen over anti-scalpers wet na PS5 drama

News
woensdag, 10 februari 2021 om 10:00
ps5 controllerf1592919068
Veel gamers zitten met smart te wachten op een PS5, maar steeds wanneer er weer een nieuwe voorraad is, worden die exemplaren weggekaapt door scalpers. In het Verenigd Koninkrijk wordt er daarom binnenkort gestemd over een anti-scalpers wet.
In november werd de PS5 gelanceerd door Sony, maar sindsdien hebben nog maar weinig gamers echt hun handen kunnen leggen op de next-gen console. En voor de Xbox Series X van Microsoft geldt precies hetzelfde. Dat komt natuurlijk doordat de productie wordt bemoeilijkt door het coronavirus, maar ook scalpers zijn een enorm probleem geworden. Door middel van bots kunnen zij sneller vrije exemplaren aanschaffen dan normale consumenten en vervolgens doorverkopen voor de hoofdprijs.
Om die praktijken tegen de gaan wordt er binnenkort gestemd over een wet in het Verenigd Koninkrijk, die is voorgedragen door Douglas Chapman van de Scottish National Party. De zogeheten Gaming Hardware (Automated Purchase and Resale) Bill moet voorkomen dat gaming consoles en PC componenten voor meer dan de adviesprijs worden verkocht en dat de doorverkoop van goederen die gekocht zijn door geautomatiseerde bots illegaal worden gemaakt. Chapman ziet het probleem in de toekomst namelijk alleen maar groter worden, laat hij weten aan IGN.

Komt de anti-scalper wet er ook echt?

Chapman kon al snel na het aankondigen van de motie rekenen op steun van andere MP’s, maar het is nog maar de vraag of de wet ook daadwerkelijk wordt aangenomen. Volgens Chapman is het onwaarschijnlijk dat de Gaming Hardware Bill er doorheen zal komen, omdat wetten bij de regerende partijen bijna nooit worden aangenomen. De motie is dan ook voornamelijk bedoeld om de regering aan te zetten tot actie en verantwoordelijkheid te nemen voor het blijvende probleem.

Populair Nieuws