Marvel series die de moeite waard zijn op Disney+

  Nu we allemaal massaal Wandavision aan het kijken zijn en tegelijkertijd wachten op Falcon and The Winter Soldier willen we eigenlijk meer series zien van Marvel. Gelukkig staan er al aardig wat Marvel series op Disney+ die de moeite waard zijn.

  Disney

  Wandavision is natuurlijk een ontzettend toffe serie, maar aangezien we iedere week maar een aflevering krijgen hebben we nog wel wat tijd over. Gelukkig is er voor Marvel fans nog meer dan genoeg te vinden aan series op Disney+. Naast alle films en Netflix series heeft Marvel namelijk ook gewoon aan originele content gewerkt en dat kan je allemaal vinden op het streamingplatform van Disney.

  Inhumans

  Toegegeven, dit is de minst interessante van alle Marvel series die je kan vinden op Disney+, maar het is er zeker eentje die je even kan kijken. In de serie vind je een aantal mensen met superkrachten die vechten om zichzelf te beschermen. Op papier klinkt het leuk, maar de uitwerking is helaas wat minder goed geweest. Toch heeft deze Marvel serie een indrukwekkende cast met onder andere Iwan Rheon, die Ramsay Bolton speelde in Game of Thrones.

  Achteraf gezien zijn we gelukkig dat er maar een seizoen is verschenen van deze Marvel serie op Disney+. De recensies liegen er namelijk niet om, de beste afleveringen scoren namelijk net aan een voldoende. Toch, als je niks anders te kijken hebt is het waarschijnlijk de moeite waard om even te kijken, misschien kan je er toch wat plezier uit halen.

  Veronica

  Agents of S.H.I.E.L.D.

  Van een van de slechtste Marvel series gaan we naar een van de betere Marvel Series op Disney+. Dit zal voor veel fans misschien wel een bekende zijn, want de serie was ook een van de eerste Marvel series die verscheen en heeft een hele lange tijd bij concurrent Netflix in de stal gestaan. Alle zes seizoenen van de avonturen van Phil Coulson, die je kent als de speciaal agent die kaartjes verzamelt van superhelden, en zijn agenten staan op Disney+.

  De serie speelt zich af na de eerste Avengers film en vertelt het verhaal van de speciaal agenten van S.H.I.E.L.D. die jagen op Hydra. Het is vooral een interessante serie om te kijken als je nu ook tot je nek diep in Wandavision zit. Wanda en haar broer Pietro worden namelijk voor het eerst genoemd in Agents of S.H.I.E.L.D. Voor fans van het eerste uur was het dan ook geen verrassing om Wanda en Pietro te zien in Age of Ultron.

  Runaways

  Voorheen een Hulu Original, nu een van de vele Marvel series op Disney+. Runaways vertelt het verhaal van een groep jongeren die wegrennen, je verwacht het niet, van hun ouders die superschurken blijken te zijn. De jongeren hebben allemaal verschillende krachten en komen er tijdens hun avonturen achter waar die krachten vandaan komen en wat hun plek is in de wereld.

  Tegelijkertijd gaan de jongeren de strijd aan met hun kwaadaardige ouders, wat soms dramatische en soms grappige momenten oplevert. Het is absoluut niet de beste van de Marvel series op Disney+, maar je kan het een heel stuk slechter treffen. Runaways is zeker de moeite waard om even te kijken als je drastisch behoefte hebt aan wat Marvel content.

  Disney

  Agent Carter

  Misschien wel de beste serie onder alle Marvel series op Disney+. In Agent Carter volgen we, zoals je misschien wel verwacht, Peggy Carter na de tweede wereldoorlog en de gebeurtenissen van de eerste Captain America film. Agent Peggy Carter was natuurlijk de vrouw waar Captain America verliefd op werd, maar die hij verloor nadat hij ingevroren raakte.

  In deze serie zien we ook een jonge Howard Stark verschijnen die wordt beschuldigd van verraad. Hij huurt vervolgens Peggy in om zijn naam te zuiveren samen met zijn butler Edwin Jarvis. Die laatste naam komt waarschijnlijk wel bekend voor. Jarvis was de AI van Tony Stark die later zou veranderen in Vision. Zo zie je maar weer dat er genoeg Marvel series op Disney+ staan die een connectie hebben met Wandavision, zelfs al is deze wel heel mager.

  Animatieseries

  Naast alle live-action Marvel series die je kan vinden op Disney+, staat er ook een gigantische hoeveelheid aan geanimeerde series. Voor veel mensen zal dit toch wat nostalgische gevoelen opleveren. Veel van deze series waren namelijk te zien op zenders als FOX Kids en andere netwerken gericht op kinderen. De kans is dan ook dat je sommige van deze Marvel series in je jeugd hebt gezien.

  Het is vooral leuk om de wat oudere animatieseries erbij te pakken op Disney+ vanwege het hoge gehalte aan memes. Vooral de Spider-man animatieserie uit de jaren '80 heeft veel naam en faam gekregen door alle memes die de afgelopen jaren gemaakt zijn op basis van de serie. Als je dus geen zin hebt om Marvel series te kijken voor het verhaal, kan je ook gewoon kijken voor de memes op Disney+.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.