Mis het niet: Heroes Made in Asia voor elke Azië fan!

Article
vrijdag, 16 februari 2024 om 10:00
heroes made in asia gamerf1707997942
Wat hebben Mario, manga, zwaardvechten en saté en loempia’s met elkaar gemeen? Je kan van dit alles genieten tijdens Heroes Made in Asia. Lees alles over dit evenement waarbij Aziatische popcultuur samenkomt.
Heroes Made in Asia vindt op 24 en 25 februari plaats in Gorinchem en is bedoeld voor mensen die zich helemaal willen onderdompelen in Aziatische popcultuur. Natuurlijk betekent dit dat je je hart kunt ophalen met een gametoernooi van de beroemde loodgieter Mario en andere spellen. Maar Heroes Made in Asia is veel meer dan dat.

Kennis bijspijkeren

Zo is het de plek om een gave workshop te volgen. Zoals de organisatie zelf grapt kun je de handen uit de kimono steken. Zo zijn er diverse workshops te volgen, denk aan manga tekenen, Japanse schrijfworkshop, live drawing en cosplay. En wat dacht je van panel over mythen en geesten in Japanse folklore? Ook dat valt er te beleven.
heroes made in asia etenf1707992858

Lekker eten

Houd je meer van eten en ben je dol op de Aziatische keuken? Dan kom je ook aan je trekken. Niet alleen zijn er diverse eetgelegenheden, je kan ook je eigen maaltijd bereiden tijdens een van de workshops. Ben jij straks diegene die zelf een heerlijke ‘narcotic kimbap’ klaarmaakt én mee naar huis neemt? De kosten vallen reuze mee voor zo’n masterclass. Je betaalt namelijk maar 7,50 euro extra, terwijl je daarvoor 1,5 uur bezig bent. Waar vind je dat nog tegenwoordig?!

Speeddaten

Waar je misschien niet zo gauw aan denkt bij een evenement als dit, is daten. En toch wordt daar ruimschoots aandacht aan besteed. Ben jij op zoek naar dat maatje dat net als jij weg is van Aziatische popcultuur, maar ben je nog single? Dan is er een mogelijkheid om mee te doen aan speeddating. Hierbij zijn er categorieën en sessies voor iedereen. De organisatie van Heroes Made in Asia wil dat iedereen zicht thuis voelt, of je nu hetero bent of onderdeel bent van de LHBTI community.
heroes made in asia cosplayf1707993094

Sfeer

Het gehele evenement draait in ieder geval om onderdompeling in de Aziatische cultuur. Daar hoort ook cosplay bij. Niet alleen lopen er allerlei beroemde cosplayers rond en kun je jezelf verkleden, ook zijn er andere special gasten en stemacteurs uit televisieseries te ontmoeten. Wat dacht je van een meet & greet met Mike McFarland uit Dragon Ball Z en Dragon Ball Super of Michaela Jill Murphy uit Avatar: The Last Airbender?
Er zijn nog tickets te koop. Heroes Made in Asia is geschikt voor alle leeftijden. Kinderen tot en met vijf jaar kunnen gratis met een ouder naar binnen. Een volwassene (wat berekend wordt vanaf 13 jaar) betaalt 31 euro. Kijk hier voor het gehele overzicht en alle dingen om te beleven.
Mede mogelijk gemaakt door Easyfairs.