Viaplay verrast met geweldige Billy the Kid serie

News
dinsdag, 21 juni 2022 om 14:30
screenshot 4f1655817108
Billy the Kid is een bekende naam onder de western fans. Die fans krijgen nu eindelijk een serie om naar te kijken. Viaplay lanceerde deze maand de nieuwe cowboy serie en is wekelijkse te volgen elke zondag. De serie volgt Britse acteur Tom Blyth in zijn avonturen als de charismatische cowboy Billy the Kid.
Billy The Kid werd geboren in New York, 1859 als Henry McCarty. Zijn jeugd was niet bepaald makkelijk. Op zijn vijftiende verloor McCarty zijn ouders en dit dreef hem dan ook het criminele circuit in. Zijn leven bestond toen uit stelen, banken overvallen en moord. De nog jonge McCarty moest op zijn zestiende eten stelen om te overleven in het wilde westen, daarna ging het van slecht naar erger.
Maar achter elke slechte daad van McCarty zat natuurlijk een reden, en die worden hier in de serie op Viaplay aangehaald. Zo zullen we zien dat McCarty verandert in Billy the Kid en zullen wij zijn korte leven aanschouwen in de serie die acht afleveringen lang is.
De serie zal dus een soort character study zijn die we misschien wel kunnen vergelijken met de overgang van Walter White naar Heisenberg of Jimmy McGill naar Saul Goodman. Billy zal de lijn tussen goed en kwaad bewandelen en zijn revolver in de rondte zwaaien in deze wild west actie-serie. Aan het einde zal de kijker de keuzes van Billy moeten begrijpen.

Een kort maar gewelddadig leven

Billy the Kid komt van de makers van Vikings, de enorm succesvolle viking-serie die vele seizoenen heeft gekregen. Of ze met Billy the Kid het zelfde willen gaan doen is nog maar de vraag, Billy the Kid is namelijk maar 21 jaar oud geworden voor dat hij neergeschoten werd. Een nogal kort leven om meerdere seizoenen van te maken.