Update - Viaplay storing verpest vlak voor de start de GP Canada voor fans

News
zondag, 19 juni 2022 om 20:31
xgn google image
Een storing bij Viaplay zorgt ervoor dat fans die klaar zaten voor de GP Canada gefrustreerd achterblijven bij de start. Bij een flink aantal kijkers werkt Viaplay namelijk niet.

Update - Viaplay storing rondom Formule 1 race Canada lijken af te nemen

De problemen rondom Viaplay lijken op dit moment af te nemen. Waar gelukkig niet iedereen problemen met de Formule 1 stream had, komen er nu minder meldingen binnen van mensen die wel problemen hebben. Bij Allestoringen.nl komt er minder binnen en ook via Twitter lijkt de stroom aan klachten wat af te nemen. Of dit betekent dat iedereen zonder issues de tweede helft van de GP van Canada kan kijken, is niet bekend. Viaplay heeft op haar website niets over een eventuele storing vermeld.
Originele bericht:
De GP Canada was nog niet gestart of op storingswebsite Allestoringen.nl liep de teller al op. Een storing bij de streamingdienst zorgt er namelijk voor dat fans niet allemaal beeld kregen of in konden loggen op de streamingdienst. Afgelopen weekend waren er ook al problemen tijdens de uitzendingen rondom Formule 1 en dat lijkt nu door te zetten naar de race zelf. Wat er precies aan de hand is bij Viaplay is onbekend, maar voor velen is de frustratie al voor de start van de race in Montreal compleet.
De problemen lijken te variëren van zwart beeld, een vastgelopen beeld dat blijft laden tot het helemaal niet in kunnen loggen in de Viaplay app. Hoe dan ook is het vervelend voor iedereen die de race van Canada wil kijken, maar de start moet missen.
Ook op Twitter delen fans die last van de Viaplay storing hebben hun frustratie.

Viaplay problemen kunnen tot verlies van abonnees leiden

Viaplay staat er niet heel goed voor met de Formule 1 uitzendingen. Fans melden al vanaf het begin van het Formule 1 seizoen van 2022 dat de dienst tekort schiet. Onlangs is er zelfs uit onderzoek gebleken dat ongeveer de helft van de abonnees een overstap overweegt.
Onder andere het commentaar van de heren tijdens de races zou niet in orde zijn. Ze zouden te veel praten, woorden veelvuldig herhalen en alle behalve goed verslag doen van de race. Daarnaast zou de uitzending op zich, die gepresenteerd wordt door Amber Brantsen, kwalitatief teleurstellen. De derde reden waarom de streamingdienst tekort schiet is de kwaliteit van het beeld tijdens de races en het veelvuldig uitvallen van de dienst tijdens live-uitzendingen.
Inmiddels heeft zelfs de Consumentenbond zich ermee bemoeid omdat er niets met de vele klachten gedaan zou worden. Viaplay meldt hierop dat er aan de issues gewerkt wordt en heeft intussen zelfs een klantenservicenummer voor klachten in het leven geroepen. Op die manier zouden klanten een stuk sneller geholpen kunnen worden als er problemen zijn.

Populair Nieuws